RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

RAGCL sare în ajutorul clienților fără repartitoare. Iată oferta acestora!

Pășcănenii care mai beneficiază de servicii din partea RAGCL trebuie să își monteze până la finele anului 2016 repartitoare de costuri. Obligația beneficiarilor de a și le monta vine ca urmare a unei legi, 121/2014, pentru repartizarea costurilor energiei termice, conform normativelor de eficiență energetică.

  

 

 Practic până la finele acestui an, în toate imobilele care nu au repartitoare, acestea trebuie montate. Este de recomandat ca odată cu montarea lor să fie achiziționați și robineți termostatați. Conducerea RAGCL Pașcani vine cu o variantă în acest sens acolo unde aceștia lipsesc.

 ”Noi ne dorim să achiziționăm aceste repartitoare și robineți termostatați, iar în baza unei înțelegeri cu proprietarii de imobile să le montăm. Plata lor se va putea face etapizat, însă va trebui să stabilim un cost pentru citirea acestora, sub forma unui abonament”, a susținut Gelu Nedelcu, directorul RAGCL Pașcani.

 Costul unui repartitor și al unui robinet termostatat va ajunge până la 150 lei. Directorul regiei locale a anunțat această măsură în emisiunea “În Obiectiv”, difuzată ieri seară de Actualitatea Tv. Întrebat de telespectatori dacă acestea se montează pe fiecare calorifer din imobil, Nedelcu a spus:”Da. Legea spune că se montează repartitor pe toate caloriferele. Dacă se montează și robineți, vor scădea facturile la încălzire, pentru că fiecare consumator va putea să stabilească temperatura din casă”.

 Directorul general al RAGCL a anunțat că mai ia în calcul o variantă pentru achiziționarea acestor repartitoare și robineți termostatați. El susține că va întocmi un proiect, pe care îl va pune la dispoziția administrației locale, pentru a încerca să obțină o finanțare europeană.

Menționăm faptul că la momentul actual, RAGCL Pașcani mai oferă căldură și apă caldă la peste 3.800 de imobile. Dintre acestea, în aproximativ jumătate trebuie montate repartitoare și robineți termostatați.  

 Proprietarii interesați trebuie să se adreseze conducerii regiei. Repartitoare se montează pe un întreg imobil. Acolo unde vor exista refuzuri, facturarea căldurii și apei calde se va face paușal.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Atenție cum circulați între “Trei Iazuri” și Strunga! Carosabilul este acoperit pe alocuri de noroi

Marius Parteni

De ce nu apar anunțurile pentru angajările din Primărie în presa locală!?

Răzvan Grecu

Chioșcurile din piața gării ar putea fi desființate, odată cu lucrările de modernizare a stației CF Pașcani

Ema Roman
Încarcă...