NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Judeţul Iaşi demarează procedurile pentru un nou proiect de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată – POS MEDIU II

Consiliul Judeţean Iași şi ApaVital Iaşi anunţă demararea procedurilor pentru implementarea unui nou proiect de investiţii în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu, POS MEDIU, etapa a II-a. Proiectul are ca obiectiv principal extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Iaşi, obiective care reprezintă obligaţii de conformare pentru sectorul de apă (fiind stipulate în Tratatul de Aderare a României la Uniunea Europeană).

 

 „Până în anul 2016, toate comunităţile Judeţului Iaşi vor beneficia de alimentare cu apă, în conformitate cu cerinţelor Uniunii Europene. De asemenea, cea mai mare parte a comunelor ieșene va avea și rețea de canalizare. Putem reuşi acest lucru odată cu implementarea POS MEDIU II. Din punctul de vedere al sumelor alocate, este cel mai important proiect finanțat de Uniunea Europeană și realizat vreodată în Judeţul Iaşi”, a declarat Cristian Adomniței, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. 

  

 

Lucrările de investiţii din cadrul proiectului POS MEDIU II vor fi implementate între anii 2015 – 2020. Beneficiari vor fi aglomerările urbane din Judeţul Iaşi care se încadrează în următoarele condiţii: distanţa dintre localităţi este mai mică de 200 metri sau au o populaţie mai mare de 2.000 de locuitori. Lista scurtă a investiţiilor preconizate a fi cuprinse în acest program cuprinde un număr de 27 de aglomerări urbane din Judeţul Iaşi, care vor beneficia în principal de lucrări de alimentare cu apă, realizarea unor aducţiuni, construcţia de rezervoare, realizarea de reţele de canalizare sau construcţia de staţii de epurare. Suma estimată a fi acordată Judeţului Iaşi în cadrul POS MEDIU II este de 200 milioane de euro. „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi canalizare în Judeţul Iaşi este proiectul prin care încă o mare parte a locuitorilor Judeţului Iaşi va beneficia de apă şi canalizare la standarde europene. Odată cu acest proiect realizăm noi paşi în îndeplinirea obiectivului de extindere a serviciilor furnizate de societate, în conformitate cu politica de dezvoltare a utilităţilor publice”, a declarat Ion Toma, Directorul ApaVital Iaşi.

 

În prezent, ApaVital derulează lucrări de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în cadrul programului POS Mediu I, proiect care a avut o valoare iniţială de 136 milioane de euro şi a inclus 4 aglomerări urbane. Proiectul cuprinde un număr de 15 contracte de lucrări şi două contracte de servicii, prin intermediul cărora se realizeză reabilitări de fronturi de captare, extinderi şi reabilitări de conducte de aducţiune, extinderi şi reabilitări de reţele de distribuţie, realizare de rezervoare noi şi reabilitări, staţii de pompare şi hidrofoare noi, extinderi şi reabilitări de reţele de canalizare, reabilitări colectoare, construcţii staţii de epurare noi şi reabilitarea celor existente. 

       Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

20.000 de elevi ieșeni lăsați fără lapte la școală din cauza luptei dintre ofertanţii de la licitaţie

Redacția

Încasari de peste 100.000 de lei, la Zilele municipiului Pașcani

Răzvan Grecu

Ponta, despre salariile bugetarilor: “Raportul intre venituri va ajunge la 1-7, dar va fi modificata si Legea functionarului

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site