NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Astăzi începe o nouă sesiune de Bac

1.680 de absolvenţi de ciclu liceal din judeţul Iaşi vor susţine examenul de maturitate în sesiunea de toamnă. Cea de-a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat va debuta astăzi, 17 august, la nivelul judeţului Iaşi fiind înscrişi 1.680 de candidaţi. Aceştia se vor prezenta doar la probele pe care nu le-au promovat în sesiunile anterioare.

Astfel, prima probă orală, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, este programată pe 17 şi 18 august. Tot pe 18 august va începe şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională, proba continuând şi pe 19 august. Apoi, în perioada 20-21 august va avea loc evaluarea competenţelor digitale.

Începând de luni, 24 august, candidaţii vor participa la probele scrise, prima fiind cea la limba şi literatura română. Acestea vor continua pe 26 august, cu proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), pe 28 august este programată cea la alegere a profilului şi specializării, candidaţii optând pentru geografie, logică şi argumentare, psihologie, sociologie, filosofie, informatică, economie, fizică, biologie sau chimie. Toate lucrările de la probele scrise vor fi corectate în alt judeţ decât cel în care a fost susţinut examenul. Candidaţii vor afla rezultatele pe 31 august, zi în care cei nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţiile. Afişarea noilor rezultate se va face pe 3 septembrie.

Atenţie la fraudă!

Pentru a nu risca eliminarea din examen, candidaţii trebuie să renunţe la orice material care ar putea fi sursă de inspiraţie, ca manuale, cărţi, dicţionare, formulare, memoratoare, notiţe, culegeri, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrările altor colegi. Este interzis accesul în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi alte astfel de obiecte, acestea fiind depozitate în locuri special amenajate. De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă, asupra lor sau în bănci, telefoanele mobile, căştile audio sau orice alt mijloc de calcul, comunicare sau conectare la internet ori la reţele de socializare. Potrivit metodologiei, nerespectarea acestor reguli conduce la eliminarea din examen, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, candidaţii care au fost eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni de Bacalaureat.

77,68%
Acesta este procentul de promovare a Bacalaureatului în sesiunea iunie-iulie, la nivelul judeţului Iaşi, după rezolvarea contestaţiilor. În ceea ce priveşte promovabilitatea examenului din sesiunea august-septembrie 2014, procentul iniţial a fost de 30,41%, iar după soluţionarea contestaţiilor, acesta a crescut la 31,22%.

Sursa ziarulevenimentul.ro 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Manuale gratuite pentru clasele a XI-a şi a XII-a

Redacția

332 de elevi din municipiu vor primi burse sociale, de studiu sau de merit

Teona Gherasim

Studenţi ai UMF Iaşi în vizită la Colegiul “Unirea” Paşcani

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site