NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ministrul Educației, anunț important! Este vorba despre salariile profesorilor

Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a declarat, marti, ca, in prezent, toate salariile nete din sectorul de invatamant au fost platite. De asemenea, acesta a afirmat ca pana la finalul saptamanii vor fi achitate si toate contributiile aferente acestei luni, mentionand ca nu exista niciun fel de problema in aceasta privinta.

 

„In privinta crizelor privind salariile – daca in prima instanta bugetele au fost create si aprobate pe cost standard, in realitate, datorita unor sume de cheltuieli care nu sunt fixe, asa cum sunt salariile, de exemplu plata cu ora care este variabila de la o luna la alta, evident ca apar diferente in fiecare luna.

De aceea, am instituit o regula noua si anume la inceputul lunii trimitem bugetele catre unitati, asa cum au fost ele prevazute in bugetul initial in baza costului standard.

Imediat ce au cheltuielile cu salariile avizate pentru legalitate, in primul rand, fac calculele si vad daca se incadreaza sau nu se incadreaza si solicita imediat ministerului (suplimentarea sumelor – n.r.)”, a explicat ministrul, la Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor, raspunzand intrebarilor parlamentarilor care au semnalat problema platii salariilor si contributiilor profesorilor.

El a sustinut ca, practic, la aceasta ora toate salariile nete sunt platite.

 Articolul integral pe www.bzi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Au dispărut afterschool-urile din şcoli. Părinții sunt disperați, profesorii rămân doar cu salariul

Redacția

Elevii vor avea drept de vot in sedintele Consiliului de administratie din licee

Redacția

Polițiștii de proximitate s-au întâlnit cu elevii de la liceul “Mihai Busuioc”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site