NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ASF anunţă oficial că va stabili în 30 de zile tarife maxime pentru RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, marţi, că va stabili în 30 de zile tarife maxime pentru fiecare de categorie de vehicole pentru poliţele de asigurare de răspundere civilă auto (RCA), aşa cum prevede ordonanţa de urgenţă publicată luni seară în Monitorul Oficial.  

 

„Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va stabili, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a OUG, tarifele de primă (maxime) pe categorii de vehicule ce urmează a se aplica de către societăţile de asigurare care practică RCA. Acestea vor fi adoptate, conform art. 4 alin. (3) din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicată, prin Hotărâre de Guvern la propunerea ASF şi cu avizul Consiliului Concurenţei şi al Ministerului Finanţelor Publice”, a precizat ASF, într-un comunicat.

  

Actul normativ publicat luni în Monitorul Oficial introduce un mecanism temporar de blocare a preţurilor poliţelor RCA pentru şase luni. Astfel, un articol al OUG prevede că, „pentru o perioadă de şase luni, (..) ASF va calcula un tarif de referinţă cu caracter orientativ, trimestrial, pe baza daunei medii determinate statistic pentru fiecare categorie de vehicul în parte, pe baza plăţilor efective de daune achitate de către asigurătorii RCA din piaţă şi raportate la frecvenţa statistică a producerii evenimentelor, pe categorii de vehicule”, se arată în actul normativ. Ordonanţa prevede că, în 30 de zile de la publicarea actului normativ în Monitorul Oficial, „ASF va stabili tarifele de primă (maxime) pe categorii de vehicule ce urmează a se aplica de către societăţile de asigurare RCA”. Însă în textul ordonanţei există o trimitere eronată la un alt articol decât cel care prevede stabilirea unor preţuri maxime. „Dintr-o eroare materială, art.18 alin. 2 din OUG nr. 54/19.09.2016 face referire la art. 34 alin. 3, în loc de art.36, alin. 3. Această eroare va fi corectată în Monitorul Oficial”, a precizat ASF. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Abuz în serviciu al primarului Dumitru Pantazi. Încalcă o Hotărâre de Consiliu Local pentru a favoriza o vecină de a cuscrului său, Gică Zanet!

Marius Parteni

Doi din şapte salariaţi români nu au plătite asigurări de sănătate şi pensii, arată datele ANAF

Redacția

Reacția lui Pintilie după comunicatul ANI:”Voi contesta decizia! Nu am contracte cu Primăria sau alte instituții publice. Se dorește discreditarea mea!” (VIDEO)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site