NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

La „Paşapoarte“, programările online au ajuns deja până la toamnă

Doritorii pot merge şi direct să solicite mult râvnitul document, dar trebuie să stea la coadă în baza bonurilor de ordine. În câteva judeţe vecine se pot face rezervări chiar săptămâna aceasta valabilitatea paşapoartelor va fi prelungită.

 

La Iaşi, „coada online“ la paşapoarte se întinde până la mijlocul lunii septembrie. Dacă aveţi noroc, puteţi găsi ferestre punctuale în acest interval, create de cei care au renunţat la programările făcute. Ieri, de exemplu, se eliberaseră două locuri pentru ziua de 2 iulie, în jurul orei 14.30. Aşa cum am relatat şi luna trecută, solicitanţii pot să vină la sediului Serviciului Paşapoarte din strada Primăverii fără nicio programare prealabilă. Aşa cum ne spunea atunci cms. şef Nicoleta Nistor, directorul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Iaşi, ei vor depune cererile pe baza bonurilor de ordine. Dezavantajul în acest caz îl reprezintă orele de stat la coadă. În total, sunt două ghişee de eliberări şi cinci unde sunt depuse documentele.

  

Dintre acestea din urmă, două rezolvă solicitările online, iar trei se ocupă de cei care preferă să vină direct la Serviciul de Paşapoarte. Vârful din sezonul estival se explică prin faptul că vin pentru preschimbare deţinători de paşapoarte eliberate cu zece ani în urmă, dar şi cei care le-au scos acum cinci ani. Amintim că valabilitatea documentelor fusese înjumătăţită, de la 10 la 5 ani, dar legea a fost recent modificată (chiar luna trecută) şi paşapoartele vor fi din nou valabile timp de zece ani (mai puţin cele temporare). Şeful statului este cel care urmează să semneze proiectul trecut de Parlament, iar documentele vor fi eliberate din nou cu termen la zece ani după publicarea în Monitorul Oficial.

 Articolul integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Lecție usturătoare administrată primarului de consilierii PSD. „Trebuie să mai discutăm și pe la partid. Nu poate lua cineva doar decizii, iar noi trebuie să le susținem”

Marius Parteni

Strada Gării intră în reabilitare cel târziu în luna aprilie a acestui an

Ema Roman

Mobilizare pe Esplanadă! Beneficiarii de ajutor social au ieşit să cureţe zăpada

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site