NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Aproximativ 1 din 10 copii a rămas cu simptome după vindecarea de Covid – sondaj israelian

Formele severe de Covid sunt comune printre adulții care s-au îmbolnăvit, dar există o lipsă de date în ceea ce privește impactul asupra tinerilor, care sunt de departe mai puțin expuși la complicații severe. Cu toate acestea, aproximativ 1 din 10 copii a rămas cu simptome după ce s-au vindecat de Covid, potrivit ministerului Sănărății, relatează Reuters.

Ministerul Sănătății din Israel a facut un sondaj de opinie în iunie care a vizat 13.834 de părinți ai copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani care s-au recuperat de Covid.

Întrebarea a fost: dacă copiii lor au avut simptome care au persistat și după ce s-au vindecat de Covid, inclusiv probleme de respirație, letargie și pierderea gustului și a mirosului.

Ministerul a spus că 11,2% din copii au avut simptome și după recuperare. Cifra a scăzut la 1,8 – 4,6 la șase luni după o boală acută, în timp ce copiii mai mari au

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Ciprian Ciucu, noul șef PNL București, după ce învins-o pe Violeta Alexandru, susținută de Ludovic Orban/ Florin Cîțu: „Avem treabă, Ciprian! Trebuie să reconstruim filiala și să aducem oamenii împreună”

Redacția

Pontul zilei Liga 1. Academica Clinceni – CFR Cluj: Un meci generos în goluri

Redacția

O pacienta cu COVID-19 va fi operată la Spitalul Sfântul Spiridon

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site