NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Gigantul artelor Michelangelo ar fi fost de fapt destul de scund

Ca artist, legendarul Michelangelo Buonarroti a lăsat în urmă o operă colosală. Dar în viața reală, pantofii marelui pictor nu erau deloc mari – și nici Michelangelo nu era, scrie Live Science.

Cercetătorii italieni au examinat recent trei pantofi care au fost găsiți în casa lui Michelangelo după moartea sa și despre care se crede că ar fi aparținut artistului renascentist: o pereche de pantofi de piele și un singur papuc de piele (perecheaa fost furat în 1873), din colecția Muzeul Casa Buonarroti din Florența, Italia.

Analiza cercetătorilor este prima care a estimat caracteristicile fizice ale artistului pe baza măsurătorilor obiectelor personale, cum ar fi încălțămintea, și au descoperit că Michelangelo, deși era încă un gigant artistic, avea o înălțime de cel mult 1,6 metri.

Deși era scund pentru un bărbat adult european conform standardelor actuale, la momentul în care Michelangelo era în viață (1475-1564), înălțimea nu ar fi fost neobișnuită, au spus oamenii de știință de la Centrul de cercetare pentru antropologie criminalistică, paleopatologie și bioarheologie (FAPAB) din Avola , Italia.

  

Cercetătorii FAPAB, Francesco Galassi, paleopatolog, și Elena Varotto, antropolog criminalist, au măsurat pantofii și apoi au calculat dimensiunile și înălțimea piciorului purtătorului,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Ce se întâmplă cu păgubiţii care au avut carnete CEC pentru Dacie

Redacția

Semnele pe care toti soferii romani trebuie sa le urmareasca inainte de a cumpara anvelope de iarna

Redacția

CTP: „Domnul Orban se poate duce la AUR cu gândirile sale pe care le-a exprimat, dar nici ăia n-au ce să facă cu el”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site