NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Vox populi

Apa noastră cea de toate zilele…

E înjositor, degradant și umilitor ca oamenilor să li se taxeze și să li se oprească abuziv un drept la viață. Apa e condiția supremă pentru supraviețuire, iar cineva cu puteri financiare și ascunse îți spune că dacă nu execuți ordinele sale, te lasă fără viață. În deșert se bat pentru petrol că e mai scump, noi ne batem pentru apă.

Atât de păcătoși să fim de am ajuns să cerșim mila directorilor și funcționarilor când e vorba de viața noastră? De când a început tot acest circ legat de substituirea serviciilor de apă-canal, pe ăștia mari nu-i sperie nimic. Nici referendum, nici demitere, nici propuneri sau semnături.

Aici e vorba de impunere cu forța spre „binele” cetățenilor. Adică noi nu suntem în stare să ne formăm o conducere capabilă în fruntea unei societăți care distribuie apa ( e doar o opinie dar cred că ori au pile prea mari ori șantajează cei care au condus Prest Serv Apa de nu au fost schimbați atâta timp) și vin câțiva bogătași de pe la Iași să ne arate cum se creează și conduce o societate de apă.

  

În primul rând, suntem puțin mai deștepți decât ne credeți, ca drept dovadă că suntem primul oraș din țară (nu am auzit sau citit despre asta până acum) care inițiază proiecte și referendumuri prin cetățeni și semnăturile unor oameni necăjiți. În al doilea rând nu avem nevoie de șefi de la Iași, sunt destui pe la Pașcani, nu numai la apă, ci cam pe la toate regiile, mai incapabili și incompetenți (și care au case mai mari sau cel puțin la fel de mari ca ale voastre).

Advertisements

Apoi, nu e democratic și nici omenește să impui taxe și reguli care presupun cheltuieli de cel puțin 1000 de lei de apartament fără să dezbați acest subiect. Dacă e necesar, se pot găsi finanțări externe, nu să plătească oamenii care uneori nu ajung cu salariul pe o lună sau cu pensia în două luni la sumele cerute. Dar critică a fost destulă și degeaba.

Ba mai iese și domnul vice cu o indolență și aroganță nonșalantă și zice că el susține aceste proiecte (cel de aderare la ARSACIS și delegarea serviciilor de apă-canal către ApaVital Iași) chiar dacă mai ajung pe masa consiliului odată. Eu aș sugera o demisie de onoare după o astfel de declarație, dar onoarea dumitale e ca doctoratul lui Ponta, că doar  sunteți în același partid – inexistentă. Suferința de pseudomnezie creează false idei. Dar, mă rog, cine sunt eu să afirm și să cer aceste lucruri? Sunt cetățeanul care e călcat în picioare de partide și afinități politice, în loc să văd că acești oameni se zbat pentru mine să facă ceva bun. Probabil că decizia de aderare a serviciului de apă la firma aceea e un strigăt politic dictat de „sus”. De aceea domnul Danu era să fie demis, că doar el reprezintă partidul, nu cetățenii. Bravo stimabile pentru poziția dumitale!

Așa cum în ultimele zile, o televiziune națională a reușit să prostească o mare de oameni să iasă în stradă că au descoperit calea spre adevăr și probabil speră să elibereze infractorii prin organizarea de proteste, cam așa doriți să ne prostiți și pe noi cu aceste servicii „VITALE”. Repet, suntem mai deștepți decât credeți. Poate că de aici pornește, cine știe, o schimbare în bine pentru municipiu și de ce nu și pentru țară. Poate e un exemplu de spirit civic și trezim România. Eu nu înțeleg de ce trebuie să existe monopol iar noi să nu avem mai multe opțiuni? De exemplu să am 3-4 companii ce furnizează energie electrică, nu una care își bate joc de noi. A fost  o decizie națională, cineva a tras un loz câștigător și gata energia noastră.

Apoi dacă asta nu se poate repara, măcar de apă să avem grijă aici. Iar dacă dumneavoastră, politicieni de Pașcani nu vă puteți asuma răspunderea în fața șefilor, ne asumăm noi, cetățenii, prin demiterea Consiliului Local. Nu am ajuns în anul 2014 să ne bucurăm de 3-4 km de asfalt, că doar nu trăim în caverne. E normal să avem asfalt, străzi, parcuri, alei, coșuri de gunoi și altele. Că acestea se fac doar la lictitații contrafăcute și au ca scop spălarea de bani și interese, asta nu e normal, cum nu e normal nici ca fiecare primar să facă câte o fântână din banii publici, când familii întregi din municipiu nu au ce mânca și le plouă în case.

În concluzie stimată și onorată conducere a municipiului, „dragi tovarăși și prieteni”, nu ne amăgiți cu asfalt și proiecte de parcuri prinse de pe timpul fostului  (că știm al cui merit a fost proiectul din parc și cine a tras de el să nu se facă) și gândiți acum cât mai aveți timp și scaune. Cine știe, poate mâine nu mai stați pe tron!

Cu respect, cetățeanul care momentan se întreabă: „Eu cu cine votez?”

Advertisements

Alexandru Slătinaru

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ești pășcănean dacă…..

Răzvan Grecu

Nea’ Tudor ne-a predat, noi nu am învățat!

Redacția

Tovarășe, le dăm orice că ei or` să fie mulțumiți!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site