RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ambulanta a primit un buget cu 15% mai mic

Serviciul de Ambulanta al Judetului (SAJ) Iasi a primit pentru anul in curs un buget cu 15 la suta mai mic fata de cel de anul trecut. Ministrul Sanatatii a decis sa aloce mai putine fonduri serviciilor de ambulanta, fara a preciza un motiv. SAJ Iasi primeste fonduri direct de la bugetul Ministerului Sanatatii.

Fondurile alocate acopera cheltuielile lunare, la limita, doar pana in luna august 2013. Dupa aceasta perioada se asteapta rectificarea de buget pentru ca asistenta medicala de urgenta sa poata functiona si in ultimul trimestru al anului in curs. “Bugetul pe care l-am semnat pentru 2013 este cu 15 la suta mai mic, pentru ca asa s-a considerat la Ministerul sanatatii. Probabil nu au fost bani suficienti. La nivelul finantarii lunare din anul 2012 banii ne ajung pana in luna august, poate chiar septembrie. Cheltuielile sunt mari, in special pentru service-ul autosanitarelor. Avem numai 5 ambulante in garantie, cele care au fost aduse anul trecut, iar pentru celelalte 58 trebuie sa platim absolut orice reparatie. In momentul de fata, sase ambulante sunt in service. Drumurile sunt cu gropi, neasfaltate, si apar frecvent defectiuni la trenul de rulare, adica la directie, suspensie. Speram ca la rectificare sa ni se completeze bugetul”, a declarat dr. Florin Agapi, manager la Serviciul de Ambulanta al Judetului Iasi.

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Prognoza meteo: Când scăpăm de aerul polar. Unde continuă să ningă, în ce zone se anunţă polei şi când se încălzeşte

Redacția

Ioan Danu, consilier local PC, a luat atitudine față de tunul pe care primarul Dumitru Pantazi vrea să-l tragă pe strada Gării!

Răzvan Grecu

Autostrada spre Bucovina: Traseul final pentru A7 Pașcani – Suceava – Siret. Unde va fi autostradă și unde va fi drum expres / Modificări, noduri rutiere și drumuri de legătură

Redacția
Încarcă...