NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

AJOFM Iași: Târg de locuri de muncă dedicat exclusiv sectorului de construcții la Iași

Fundatia Casa de Meserii a Constructorilor in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca organizeaza un nou targ de locuri de munca destinat exclusiv sectorului de constructii. Evenimentul va avea loc pe 15-16 mai 2013 la Sala Polivalentă din IAȘI, incepand cu ora 9.00.

 

Pana in prezent au confirmat participarea peste 20 de companii importante din regiune, care oferă aproape 500 de locuri de muncă în țară și străinătate pentru o paletă largă de calificări specifice construcțiilor: fierari-betoniști, dulgheri, zidari, rigispari, faianțari, finisori, instalatori, electricieni, ingineri etc.

Târgul are un pronunțat caracter social, fiind gratuit atât pentru companiile de constucții care recrutează, cât și pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor avea ocazia de a se înscrie gratuit pe www.picas.ro singurul portal de recrutare din România dedicat exclusiv sectorului de construcții.

Atât târgul de locuri de muncă, cât și portalul www.picas.ro sunt activități realizate prin intermediul proiectului „Centre PICAS – Puncte de Informare, Consiliere şi Asistenţă Specializată pentru şomerii şi persoanele în căutarea unui loc de muncă din sectorul de construcții”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, INVESTEŞTE ÎN OAMENI! Proiectul este implementat de Fundația Casa de Meserii a Constructorilor (CMC), Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM) și Sempla SRL din Italia și beneficiază de sprijinul Asociației Române a Antreprenorilor de Construcții (ARACO).

Tot prin intermediul proiectului PICAS au fost calificate, recalificate sau perfecționate peste 300 de persoane, iar în acest moment sunt in curs de desfasurare cursuri de formare profesionala pentru aproximativ alte 180 de persoane. Participarea la cursurile este gratuită. Mai mult, absolvenții cursurilor primesc burse și li se decontează cheltuielile de transport, dacă se deplasează din alte localități.

De asemenea, alte 100 de persoane au beneficiat sau beneficiază chiar în acest moment de recunoașterea competențele anterior dobândite. Este vorba de persoane care au învățat o meserie la locul de muncă, în țară sau străinătate, dar care nu au o diplomă sau un document care să le ateste competențele dobândite pe căi informale.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Bussines cu apartamentele ANL la Pascani

Redacția

Pașcani: Două posturi de preoți coslujitori, scoase la concurs

Oana Cordoneanu

Solicitanții de ajutoare pentru montarea de centrale, avertizați de Primăria Pașcani

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site