RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Administrator de asociație acuzat de o țeapă de 1 milion de euro

Administratorul a sapte asociatii de proprietari din diferite cartiere ale Iasului este acuzat de locatari ca ar fi delapidat un million de euro. Neregulile au fost descoperite intai la o asociatie din Alexandru cel Bun, in urma unei intamplari banale.

“Ni s-a trecut pe lista de plata o cheltuiala cu deratizarea, desi asa ceva nu se facuse in blocul nostru. Am sunat administratorul pe telefon mobil si s-a aratat foarte suparat ca-l deranjez in timp ce este acasa. Este telefon fx la asociatie, dar niciodata nu raspunde. Asa ca am mers si i-am cerut factura Romtelecom pentru a vedea ce face cu telefonul fix. Si am descoperit ca platim o rata lunara de 98 de lei, in afara convorbirilor. Nu a vrut sa spuna de ce, asa ca m-am dus la Romtelecom si mi s-a explicat ca s-au cumparat doua laptopuri si ca plata se face lunar, timp de 3 ani. Adica noi, locatarii, avem de achitat aproape 3.600 de lei pentru doua laptopuri pe care le-au luat acasa administratorul si casierul. In plus, la scurt timp dupa aceea, ni s-a taiat apa rece desi nu aveam datorii la ApaVital. Atunci am cerut de la furnizorii de servicii liste cu restantele si am avut niste surprize… De exemplu, scara mea, debransata de 4 ani de la incalzirea centralizata, are la CET datorii si penalitati de peste un miliard de lei vechi! De unde, nu stiu, ca atunci cand ne-am pus centrale toata lumea a achitat restantele. Iar toata asociatia are datorii de peste 12 miliarde de lei vechi. La asta se adauga sumele care ApaVital, societatea care se ocupa de lifturi, Salubris si altele”, a spus in cadrul emisiunii Vocea Ieseanului un locatar din respectiva asociatie.

 Dumitru Bucur, presedintele Grupului de Asociatii de Proprietari si Locatari, a adaugat ca si in alte asociatii administrate de aceeasi persoana s-au descoperit pagube: “In total este vorba de un million de euro. Iar acel administrator si-a dat demisia de la sociatia din Alexandru, dar activeaza la celelalte”.

  

 Neregulile din Alexandru sunt insa numeroase: cei 540 de proprietari au platit lunar benzina de 600 de lei folosita de administrator in scop personal.

Advertisements

 Acesta nu s-a achitat nici macar cotele aferente salariului, asa ca aum locatarii s-au trezit cu penalitati de la Fisc. In plus, sediul asociatiei, care functioneaza intr-o garsoniera cumparata tot de proprietari, n-a fost niciodata inregistrat la Finantele Locale, asa ca acum aceeasi locatari au de platit peste 7 milioane de lei vechi, suma reprezentand impozitele datorate la bugetul local si penalitatile aferente. 

Locatarul prezent in emisiune a precizat ca a sesizat la Serviciul Asociatii de Proprietari al Primariei aceste nereguli, dar ca nu a primit niciun raspuns: “Timp de 12 ani, in asociatia noastra nu a fost nicio sedinta. Comitetul Executiv, cenzorii, presedintele au fost numiti de administrator, nu in urma unei sedinte a Adunarii Generale a Locatarilor. Am sesizat acest aspect la Primarie, am fost chiar in audienta la domnul primar si i-am spus, dar fara niciun rezultat. Administratorul a facut ce-a vrut, apoi, incepand cu 1 august, si-a dat demisia, dar nu inainte de a incheia un contract cu Urbica, evident, fara a ne cere acordul”.

Proprietarii din Alexandru vor acum sa faca o expertiza contabila pentru a sti exact cu cat au fost pagubiti, iar pe baza acestui document vor face plangere penala impotriva administratorului.

Advertisements

sursa www.telem.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Investiție de 6,4 kilometri drumuri recepționată astăzi la Cristești

Marius Parteni

Comisia pentru Zilele Municipiului s-a întrunit astăzi. Vezi care sunt propunerile de artiști. Cine vreți să cânte la Pașcani?

Ema Roman

Fără terase pe Esplanadă, din cauza lucrărilor de modernizare. Primăria a primit cereri din partea unor agenţi economici

Marius Parteni
Încarcă...