NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii

12 oameni furioși…pe pășcăneni!

Primarul Dumitru Pantazi și consilierii locali pro ApaVital sunt principalii vinovați că sute de bătrâni, copii și adulți au rămas fără apă în plină caniculă.

Dacă celor ce fac agricultură prefectul județului le acordă scutiri la impozitul terenurilor afectate de secetă, edilii Pașcaniului asistă impasibili la privarea cetățenilor de un drept vital: apa. Totul la 31 grade Celsius. Le aduc aminte edililor locali cum an de an, pe caniculă, montau corturi de prim ajutor în oraș. Acum  ei „taie” apa.

De fapt cine sunt cei debranșati? Sunt oameni care prin munca lor au ridicat acest oraș. Îmi aduc aminte că pe vremea comunismului cetățenii din Pașcani, ăștia răi de nu vor ApaVital, ieșeau la muncă patriotică. Au săpat șanțurile pentru conductele de gaz și apă, au strâns recolta de pe câmpuri, și au făcut orice muncă pe care vechea orânduire le-a trasat-o. Toate aceste munci patriotice erau făcute când veneau istoviți și flămânzi de la muncă. Ei sunt cei care au ridicat orașul la rangul de municipiu, și acum îi răsplătiți bătându-vă joc de ei? Îi numiți în derâdere „moțați” și le sistați apa, în plină caniculă, mă repet.

  

De ieri, și blocul în care am copilărit, și-n care locuiește mama mea, a căzut sub prigoana aleșilor locali ce i-au mandatat pe cei de la ApaVital să debranșeze pe oricine nu e de acord cu modul de contractare sau cu prețul apei. Un gir în alb dat către ApaVital de niște oameni ce au fost aleși de cetățeni să le reprezinte interesele și drepturile.

Ca jurnalist și ca fost lucrător în Primărie am acces la foarte multe informații față de publicul larg. Așa am aflat, astăzi, că de fapt cei care locuiesc la blocul A6 sunt în situația de a fi fără apă pentru că mama mea locuiește acolo. Nu las loc de bârfă sau de zvon, este o informație sută la sută reală că țintele acțiunii de ieri au fost Răzvan Grecu și consilierul liberal Marius Pintilie, ce are un magazin la parterul blocului P1, și el sistat de la apă.

Față de aceste răzbunări și intimidări le transmit celor 11 consilieri locali Pro ApaVital conduși de primarul Dumitru Pantazi să le fie rușine, o rușine profundă de a mai ieși din casă sau de a mai cere vreodată votul cetățenilor din municipiu. Nu le contest dreptul la opinia pro ApaVital, însă tocmai aceasta îi obligă să fie primii care iau atitudine atunci când cei în numele cărora administrează patrimoniul comunității sunt supuși unor abuzuri tocmai de către operatorul pe care ei, aleșii, l-au adus în Pașcani.

Dumitru Pantazi, Vasile Axinte, Vasile Haldan, Vasile Bălău, Bogdan Alexa, Carmen Apostol, Gabriela Nedelcu, Simona Palade, Dorin Nichifor, Neculai Enea, Adriana Dondaș și Marius Puțintelnicu, pot interveni pentru a stopa abuzurile, dar nu o fac. Nu o fac, nu pentru că le-o interzice legea, aceasta prevede exact contrariul, ci pentru că ei sunt niște marionete politice dirijate de șefii de partid, iar o ieșire din linia trasată de către aceștia le-ar afecta avantajele financiare și profesionale  dobândite de pe urma partidului. Ăsta este și prețul trădării pășcănenilor!

Mai adaug că mama mea e pensionară, are 75 de ani și și-a plătit și cea mai mică datorie pe care a avut-o către cineva. Se poate verifica, domnilor edili, la fel de simplu cum ați obținut și adresa să o dați către cei de la ApaVital. Însă să te răzbuni pe o pensionară care stă la ultimul etaj al unui bloc cu patru etaje, pentru că cel ce scrie aceste rânduri consideră că ApaVital trebuie să accepte contracte individuale, e grav și despotic! Iar asta vă descalifică ca oameni nu doar în ochii mei!

P.S. Înțeleg că la Ruginoasa are loc joi, 11 iunie, o slujbă pentru ploaie. Aștept cu nerăbdare să facă și Postolache una la Pașcani, dar pentru apă!

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

COVID-19, o boală mondială tratată ca’n Evul Mediu Pașcani!

Marius Parteni

Apa, banii şi REFERENDUMUL!

Marius Parteni

Comentariu: USR a ales! Îl sprijină pe Dumitru Pantazi pentru un nou mandat de primar!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site