NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Viitori designeri vestimentari, în prezentare de modă pe holul liceului „Mihai Busuioc”

Admirăm manechinele din reviste, dar și modelele care defilează pe podium, dar știm că ele prezintă un produs realizat de altcineva. Dar oare cum este să creezi o ținută și să ai posibilitatea de a o purta sub privirile curioase ale spectatorilor? Iată că în cadrul Săptămânii Altfel, elevii de la profilul textil din cadrul Liceului Tehnologic Mihai Busuioc au realizat o paradă de modă, purtând haine, pe holul instituției spre încântarea audienței. Nu doar hainele au fost puse în evidență, ci și atitudinea, dar și cum am putea recondiționa materialele reciclabile.

 

„Ne bucurăm că programul Să știm mai multe, să fim mai buni!, continuă cu o nouă activitate, respectiv o paradă de costume reciclabile, parada costumelor eco, dar și o paradă de modă. Mulțumim tuturor profesorilor care s-au implicat în această activitate și mulțumim elevilor pentru că din efortul lor și-au confecționat frumoasele costume. Ei sunt astăzi designeri vestimentari care reprezintă profilul pe care ei l-au ales, având în vedere că sunt în clasa a IX-a și abia acum fac cunoștință cu tehnica aceasta a designerului vestimentar, ne-a declarat Alina Tacu, profesor la Liceul Tehnologic Mihi Busuioc Pașcani.

  

Tema acestei activități a fost decisă la începutul săptămânii, iar elevii, au dovedit un adevărat spirit competitiv, astfel încât astăzi, pe holurile școlii s-a desfpșurat o prezentare de modă cu haine normale, dar și cu haine din materiale reciclabile, semn că imaginația elevilor de la profilul textil este debordantă.

„Astăzi m-am simțit ca un model care a defilat pe podium. Sunt la profil vestimentar și mi-ar plăcea să lucrez în acest domeniu pe viitor”, ne-a declarat Camelia Condac.

„M-am simțit foarte bine pe podium, a fost emoționant și frumos în același timp. Rochița mea este din saci menajeri, farfurii din plastic și flori din hârtie. Am defilat alături de Alesia, zâna florilor”, a completat o elevă.

Micuța Alesia, zâna colecției de astăzi ne-a acordat și ea câteva cuvinte, semn că nu a fost un copil emotiv sub privirile celorlalți:”Mă numesc Alesia și nu am avut emoții. Mami și fetele m-au ajutat să am această rochie”.

De lumea modei și a frumosului prin ținute nu au profit doar fetele, ci și băieții au dovedit un real interes pentru activitate.

“Au fost emoții, aș repeta experința fiindcă mi-a plăcut”, a completat Laurențiu Ionescu.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Seară explozivă marca Sadoveanu! Daria Plaiu şi Mircea Lorenț sunt MISS și MISTER BOBOC 2016 (VIDEO)

Redacția

Adevăratele motive ale construirii Marelui Zid Chinezesc. Lucrările au durat peste 1.400 de ani şi au murit 3 milioane de oameni pentru ridicarea lui

Redacția

Marți 13. Cum să te ferești de cele trei ceasuri rele

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site