RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Încep Sărbătorile Iașului 2021! Calendarul complet al evenimentelor. Primăria cheltuie 900.000 de lei pentru toate manifestările

De săptămâna viitoare vor începe oficial Sărbătorile Iașului 2021. De la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, la târgurile din centrul orașului, dar și alte evenimente culturale, municipalitatea a stabilit calendarul oficial al acestora. Astfel, conform unui proiect de hotărâre ce va fi discutat de plenul Consiliului Local Iași în cursul săptămânii viitoare, Sărbătorile Iașului 2021 vor beneficia de o finanțare de 900 de mii de lei din partea municipalității. Programul Sărbătorilor Iașului 2021 poate suferi însă ușoare modificări.

Lista completă a Sărbătorilor Iașului 2021

În capul listei se află evenimentele religioase motivate de Sărbătorile lașului 2021 (ghidul pentru pelerini, Sfințirea Bisericii Sfânta „Mahramă și Sfinții Martiri Brâncoveni”, dar și alte activități spirituale). Manifestările respective se vor desfășura între 5 și 17 octombrie 2021. De ziua Armatei (25 octombrie), va fi organizată o conferință despre prezența NATO timp de două decenii în Afganistan.
Între 9 și 10 octombrie se va desfășura Festivalul folcloric internațional „Trandafir de la Moldova”. În cursul lunii octombrie se va desfășura și un concert de muzică psaltică „Byzantion cântă pelerinilor”.

Târgul de toamnă: 11-17 octombrie 2021

În perioada 11-17 octombrie 2021 vor avea loc evenimentele legate de târgul de toamnă din cadrul Sărbătorilor Iașului 2021. Acest târg se va desfășura la Hala Centrală, pe Esplanada Costache Negri- Aleea cu castani, dar și pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, pe strada l.C. Brătianu, dar și în Piața Unirii din municipiul Iași. Tot între 11 și 17 octombrie va avea loc Sărbătoarea Vinului (Parcările din jurul Halei Centrale). De asemenea, între 11 și 17 octombrie 2021 va fi deschis parcul de distracții la Ștrandul Municipal. Sărbătorile Iașului au fost organizate și în anul 2020, însă manifestările au fost limitate din cauza pandemiei COVID-19.

Evenimente de hramul Cuvioasei Parascheva în octombrie 2021

Și pelerinii care vor ajunge la Iași de hramul Cuvioasei Parascheva vor avea parte de o serie de evenimente religioase. În luna octombrie 2021, de hramul Cuvioasei, vor fi montate ecrane speciale pentru pelerini. Ceaiul pelerinilor va fi inclus în eveniment, cei veniți la hram urmând a primi un pachet cu ceai și hrană caldă din partea voluntarilor. Aceștia vor fi în dispozitiv între 10 și 15 octombrie 2021. Masa pelerinilor va avea loc în data de 14 octombrie 2021, la fosta Cantină de Ajutor Social. Anul trecut, de hramul Cuvioasei Parascheva, au avut loc la moaște doar cei cu buletin de municipiul Iași.

  

Concert și foc de artificii la Palatul Culturii din Iași

Din programul Sărbătorilor Iașului 2021 nu vor lipsi concertele și focul de artificii de la Palatul Culturii. Acestea au fost programate în perioada 15-17 octombrie 2021. În luna octombrie vor avea loc și o serie de evenimente sportive incluse în Sărbătorile Iașului 2021. Astfel, sub titulatura „Sport în sărbătoare”, se vor desfășura competiții precum: „Cel mai puternic ieșean”, „Ia Și Marchează”, „Cupa lașului la popice amatori”, competiții pentru pesionari etc.

bzi

Related posts

O absolventă a Colegiului “Unirea” a lansat astăzi o carte despre fericire

Oana Cordoneanu

Prognoza meteo 13 iunie-11 iulie 2022. Cum va fi vremea şi cât va ploua în luna lui Cuptor

Redacția

Lansare de carte la Colegiul „Unirea”

Diana Marcu
Încarcă...