NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Prima înregistrare publicată de armata ucraineană cu luptele din Herson: Iar au fumat rușii unde nu trebuie

Un ofițer al armatei ucrainene a publicat ceea ce pare a fi prima înregistrare video cu luptele din Herson de la declanșarea contraofensivei Kievului în această regiune din sudul țării.

Incendii puternice in orasul Tavriisk din HersonFoto: Captura video

Înregistrarea a fost distribuită de colonelul Anatoli Stefan, ofițerul ucrainean care de-a lungul războiului a anunțat eliminarea mai multor generali și comandanți ruși, precum și a unora dintre militarii mai cunoscuți ai Moscovei.

  

Stefan notează că înregistrarea a fost făcută în afara orașului Tavriisk din Herson, ocupat de forțele armate rusești în primele săptămâni ale războiului, și adaugă în stilul ironic caracteristic că „din nou, ei (rușii) au fumat în locul greșit”.

Advertisements

Deși unele înregistrări cu ceea ce par a fi lupte în jurul orașului Herson, capitala regiunii cu același nume, au apărut pe platformele social media în cursul dimineții, aceasta pare a fi prima instanță în care armata ucraineană publică imagini video cu luptele din această zonă.

Ucraina a cerut un „blackout” mediatic asupra ofensivei din Herson

Advertisements

Luni după-masa, după ce presa ucraineană a anunțat că a început mult așteptata contraofensivă din sudul țării,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Președintele Ungariei a comparat anexarea Crimeei cu Tratatul de la Trianon, în timpul summitul din Kiev, la care a participat și premierul Cîțu: ”Maghiarii nu au uitat, nici după un secol, că au ajuns minoritari, că li s-au luat școlile”

Redacția

Regulile impuse în sălile de sport, declarații făcute de ministrul Sportului

Redacția

VIDEO Jurnalist ucrainean către Lavrov: În afară de cereale, ce alte bunuri aţi mai furat din Ucraina şi cui le-aţi vândut? / Ministrul rus de externe: Voi, ucrainenii, sunteţi întotdeauna preocupaţi de ceea ce puteţi fura şi credeţi că toată lumea raţionează astfel!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site