NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministrul portughez al sănătăţii a demisionat după moartea unei femei însărcinate, cauzată de lipsa de personal medical/ Marta Temido devenise unul dintre cei mai populari membri ai Guvernului socialist

Ministrul portughez al sănătăţii, Marta Temido, a demisionat marţi după moartea unei femei însărcinate, pe fondul disfuncţionalităţii serviciilor spitaliceşti care suferă de lipsă de personal, relatează France Presse.

Lăudată pentru gestionarea crizei sanitare provocate de pandemia de COVID-19, Marta Temido, în vârstă de 48 de ani şi în funcţie din 2018, devenise unul dintre cei mai populari membri ai executivului socialist al premierului Antonio Costa.

Dar recent, dna Temido a fost ţinta criticilor dure din partea opoziţiei şi a reprezentanţilor îngrijitorilor din cauza dificultăţii spitalelor de a asigura funcţionarea serviciilor în această vară, din lipsă de medici.

Cea mai recentă polemică a fost provocată luni de vestea morţii unei femei însărcinate, o indiană sosită recent în Portugalia, victimă a unui stop cardiac în timpul transferului între două spitale publice din Lisabona din cauza lipsei de spaţiu în serviciile de neonatologie.

Advertisements
  

„Ministrul sănătăţii, Marta Temido, şi-a prezentat astăzi demisia prim-ministrului întrucât consideră că nu mai este în măsură să îşi poată păstra postul”, a declarat cabinetul într-un comunicat laconic transmis presei în noaptea de luni spre marţi.

„Nu anticipam această schimbare”, a reacţionat prim-ministrul în faţa presei.

Advertisements

Numirea succesorului său „nu va fi rapidă”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Japonia: Fumio Kishida a câștigat alegerile din interiorul partidului de la guvernare și va deveni următorul premier al țării

Redacția

Românii încadrați în grupa I de muncă se pot pensiona cu șase luni mai devreme

Redacția

Arme chimice în Ucraina: Washingtonul acuză Moscova şi Beijingul că răspândesc “minciuni”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site