RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Viceprimarul municipiului sensibil la acuzații, pe o sesizare ce vizează haosul dintr-un important sector de activitate!

Unul din participanții la licitația din luna august pentru atribuirea a trei autorizații taxi, a venit astăzi la audiențe pentru a afla de ce nu se încheie procedura de licitație. Supărat omul a lansat și câteva critici la adresa funcționarilor de la Biroul Transporturi din Primăria Pașcani.

 

  

Viceprimarul Gabriela Nedelcu, care a ținut audiențele, nu a fost de acord cu poziția cetățeanului, și a intervenit peste acesta să nu mai facă acuzații, în condițiile în care presa era de față.

Sorin Alexa, cel care a licitat pentru obținerea unei autorizații taxi, a întrebat cât timp trebuie să mai treacă până când licitația va fi finalizată. Viceprimarul Nedelcu i-a explicat încă odată pașii urmați, făcând ulterior trimitere la faptul că un document emis de Registrul Auto Român nu ar putea fi contestat de o autoritate publică, asta deși Primăria are toate pârghiile la îndemână să verifice activitatea operatorilor de taxi, la nivel local.

Cetățeanul a dezvăluit apoi câteva probleme constatate în activitatea de taximetrie. El susține că funcționarii Biroului Transporturi nu își fac treaba.

 

“A fost prelungită autorizație pentru o mașină care nu corespunde. Ar fi bine ca angajații să iasă în stradă să verifice mașinile de taxi. Sunt autorizații emisie pentru mașini care nu sunt la stradă, acestea sunt ținute blocate. A fost reautorizată o mașină care nu este accesibilă cum prevede legea”, a spus Sorin Alexa.

În tot acest timp, viceprimarul încerca să-l oprească, recomandându-i să formuleze în scris problemele identificate. Reamintim faptul că ultima licitație pentru atribuirea autorizațiilor de taxi a fost contestată de o parte din participanți, pe motiv că unii administratori au venit cu mașini dotate cu perete despărțitor și sistem de înregistrare a călătoriei neconforme.

Am încercat în această după amiază să aflăm motivul pentru care viceprimarul Gabriela Nedelcu nu a lăsat cetățeanul să se exprime liber pe acest subiect, dar nu a răspuns apelurilor repetate și mesajului telefonic trimis.

În alte localități sunt organizate de către structurile locale acțiuni pentru a verifica dacă sunt respectate prevederile legale privind activitatea de taximetrie. Scopul declarat este acela de a identifica taximetriștii care nu dețin autorizații, nu întrețin curățenia taximetrelor, nu afișează tarifele practicate, nu au atestate profesionale și ecusoane, lipsa asigurărilor de bunuri și persoane, etc.

 

Related posts

Pensia, alternativa la şomaj

Redacția

Populaţia va achita impozit şi pentru terenul ocupat de locuinţe

Redacția

Taximetriştii care au primit o amendă penală nu vor mai avea dreptul să profeseze

Redacția
Încarcă...