NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

București și Cluj domină piața imobiliară! Situația din est îngrijorătoare

Numărul tranzacțiilor imobiliare în județul Iași a înregistrat o scădere masivă față de anul 2018. În primele 11 luni ale anului 2019, comparativ cu perioada similară de anul trecut, s-a ajuns la scădere de peste 25% a numărului de tranzacții: 22.664 în 2018, respectiv 16.227 în 2019.

Din punct de vedere al numărului de locuințe noi date în folosință, estul țării se împarte în două opuse din punct de vedere al cifrelor. Dacă în Sud-Est numărul locuințelor noi este în creștere cu 406, în Nord-Est este în scădere cu 360.

La fel ca și anul precedent, cele mai multe locuințe au fost construite în mediul urban.

Potrivit datelor Korter.ro, în Iași, în acest an fost finalizate 20 de ansambluri rezidențiale noi. Detalii despre acestea, alături de schițe și prețuri pot fi consultate pe site-ul de imobiliare Korter. Tot de aici aflăm și că în 2020 urmează să fie finalizate alte 10 ansambluri rezidențiale. Chiar dacă lucrările la acestea sunt în toi, dezvoltatorii imobiliari au scos deja la vânzare locuințe, oferta putând fi consultată pe Korter.

Capitala, polul dezvoltării imobiliare

București continuă să atragă cele mai numeroase și mai valoroase investiții imobiliare din România. În acest an, în capitală au fost finalizate lucrările la aproape 200 de ansambluri rezidențiale noi.

Unul dintre acestea este Complex Belvedere Residences București, situat în zona Pipera. Ansamblul este alcătuit din locuințe spațioase ce au suprafețe între 65 și 175 mp. Belvedere Residences este amplasat în centrul celei mai dinamice și râvnite zone de dezvoltare din Nordul Bucureștiului, pe Strada Fabrica de Glucoză, pe latură nordică a lacului Tei. Finalul anului 2019 a adus și ofertă promoțională în ceea ce privește prețurile, acestea pornind, temporar, de la 885 euro/mp + TVA.

Un alt ansamblu rezidențial construit în acest an este Complex 21 Residence Politehnica București, de pe bulevardul Iuliu Maniu 15H. Pe lângă cele două blocuri finalizate în 2018, alte trei blocuri noi au fost date în folosință la finalul acestui an. Astfel, complexul rezidențial găzduiește 2.020 de locuințe. Cele mai căutate apartamente au fost cele cu două camere, care de altfel au și fost vândute în totalitate. În prezent, în cadrul ansamblului mai pot achiziționate apartamente cu 3 sau 4 camere, cu suprafețe între 98 și 128 mp. Prețul la un apartamente din Complex 21 Residence Politehnica București pornește de la 972 euro/mp. „Noi punem clientul pe primul plan și atunci calitatea este preocuparea noastră principală. Cu o îndelungată experiență în spate, cu aceeași formulă a calității, continuăm pe același drum construim, promovăm și vindem apartamente pentru oameni inspirați”, este mesajul transmis de dezvoltatorul imobiliar 21 Residence.

Clujul, în topul național

În ceea ce privește prețurile, Cluj-Napoca se menține pe primul loc, înregistrând cea mai mare medie de prețuri/mp din țară. Orașul de pe Someș are o ofertă bogată de apartamente și case de vânzare, aceasta poate fi analizată pe site-ul de anunțuri de imobiliare Flatfy.ro.

În ceea ce privește numărul de tranzacții imobiliare, Clujul se află pe primele locuri, însă topul este condus de București.

loading...
Advertisements

Related posts

Loteria bonurilor fiscale. O pășcăneancă este printre câștigătorii primei extrageri

Oana Cordoneanu

Ca să evitaţi cozile de la agenţiile CFR, vă puteţi cumpăra bilete online

Redacția

Bursele europene se redresează, pe fondul creșterii prețului la petrol

Redacția
Încarcă...