NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Vezi ce salarii fabuloase au directorii de la Apavital

ApaVital este firma publica din Iasi care isi plateste cel mai bine angajatii. Este vorba despre salarii de lux comparativ cu alte institutii publice din oras sau chiar cu marile corporatii internationale.

Sefii operatorului judetean pentru serviciile de apa si canalizare primesc remuneratii fabuloase, la care simplii functionari nu pot decat sa viseze, tinand cont de faptul ca in ultimul an acestia au incasat salarii de aproape 2  miliarde de lei vechi fiecare (200.000 RON).

Conform declaratiilor de avere, Ion Toma, directorul general al ApaVital, a incasat numai din salarii 195.000 de lei, suma la care se adauga si indemnizatia de membru in Consiliul de Administratie, adica 16.000 de lei. Asta nu e tot, la strangerea averii in familia Toma au contribuit si sotia sau copiii directorului general care sunt angajati la aceeasi companie publica. Angelica Toma, sotia directorului general, lucreaza la Statia de pompare Pacurari ca proiectant si a primit in anul 2013 salarii in valoare de 68.000 lei de la ApaVital. La aceeasi institutie publica au fost angajati si fiica celor doi, Iuliana, precum si nora lui Ion Toma, Valentina, care este fiica fostei secretare a directorului general.

  

Fata de anul 2012, remuneratia directorului general este aproape dubla. Ion Toma a incasat mai multi bani datorita bonusurilor de performanta care nu se platisera in anii precedenti din cauza unei decizii a Guvernului. Averea familiei Toma este si ea fabuloasa. Directorul general are trecute in declaratia de avere opt depozite bancare la mai multe banci, in valoare de aproape 550.000 lei. Cei doi au acordat si cate un imprumut de 15.000 de euro pentru fiecare copil al familiei: Iuliana si Daniel. Privind din alta perspectiva, Angelica si Ion Toma pot fi considerati modesti tinand cont de faptul ca nu locuiesc intr-o vila si nici nu conduc masini de lux. Cei doi nu detin terenuri, ci doar doua apartamente in Iasi si doua masini VW Golf.

Averea fabuloasa a directorului adjunct

Pana anul trecut, situatia salariilor din cadrul ApaVital era cat se poate de obisnuita pentru ca directorul adjunct al institutiei avea remuneratia mai mare decat seful sau pe linie directa. Practic, Mihai Dorus incasa peste 135 de milioane de lei vechi pe luna, in vreme ce seful sau aproape 120 milioane de lei vechi lunar.

Acum, situatia aproape a revenit la normal, iar Mihai Dorus, poate cel mai bogat functionar din Iasi, incaseaza de la ApaVital ceva mai putin decat Ion Toma. Directorul tehnic al ApaVital a incasat anul trecut 210.000 lei, iar pe langa acesti bani a mai incasat si alte sume considerabile din activitati extraprofesionale. Acesta detine mai multe spatii pe care le-a inchiriat si din care a incasat aproape 60.000 de lei. Numai din conturile bancare pe care le detine, Dorus se poate lauda cu o avere de 520.000 lei. Directorul tehnic al ApaVital este considerat un adevarat profesionist in domeniu de superiorii sai. Acesta este de parere ca, daca ar fi lucrat in domeniul privat, ar fi platit mult mai bine fata de cat primeste de la ApaVital. „Cred ca as fi mult mai bine platit in domeniul privat pentru competentele pe care le am. Aici sunt doua lucruri diferite, in ambele sectoare ai avantaje si dezavantaje”, este de parere directorul tehnic al ApaVital.

sursa www.bzi.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Ruginoasa: 13 ani de detenție pentru un minor acuzat de crimă. Decizia este definitivă

Redacția

Polițist acuzat de o tânără că a vrut plătită „în natură“ amenda pentru lipsa declarației pe propria răspundere

Redacția

Bărbat lovit de tren la ieșire din stația CF Ruginoasa

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site