RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Vezi ce aparatură medicală va cumpăra Spitalul Municipal în acest an

În urma semănării ultimului contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, la jumătatea lunii mai, reprezentanții spitalului Municipal Pașcani și-au definitivat lista de investiții pentru anul acesta.

 

Astfel, instituția medicală va avea în curând mai multă aparatură medicală, în urma achizițiilor care se vor face din fondul de dezvoltare al spitalului și din finanțarea de la Casa de Asigurări de Sănătate.

  

În primul caz, ce ține de fondul spitalului, valoarea achizițiilor se ridică la suma de 476 de mii de lei ( 4,7 miliarde de lei vechi), iar în cazul finanțării externe, suma este de 410 mii de lei (4,1 miliarde de lei vechi), incluzând numai acea aparatură medicală cu valoare sub 15.000 de euro.

Cea mai importantă achiziție a instituției o constitue aparatul de digitalizare, în valoare de 1,58 miliarde de lei vechi și aparatul de anestezie, în valoare de 1,25 miliarde de lei vechi.

Restul de aparaturii medicale se compune din 8 electrocardiografe mobile (aparat care ajută la înregistrarea activității musculare a inimii), 10 pulsoximetre (aparate care măsoară oxigenul în vase), 8 injectomate (seringi automate), două holtere (aparate de monitorizare a ritmului inimii), 3 electrocautere (aparate ce opresc sângerarea în timpul intervențiilor chirurgicale) și alte aparate din dotarea laboratoarelor, a secției de oftalmologie și a secției ORL.

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Consumul de ciuperci ar putea reduce semnificativ riscul de cancer

Redacția

3.000 de medici de familie vor avea posibilitatea de a-şi dota cabinetele cu aparatură de specialitate

Redacția

Astăzi a avut loc proba scrisă a unui concurs organizat de Spitalul Municipal pentru ocuparea a 9 posturi vacante

Răzvan Grecu
Încarcă...