RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Urmează o săptămână cu zile de vară şi de toamnă la Iași

Meteorologii ieşeni care susţin platforma Meteo Moldova apreciază că săptămâna următoare va fi una în care temperaturile vor fi similare cu două anotimpuri – vară şi toamnă. Ei spun că, spre deosebire de anul trecut, când vara avea zile canciulare ce păreau interminabile, anul acesta se remarcă o alternanţă a zilelor căldu­roase cu unele mai răcoroase, care va continua şi în săptămâna ce începe astăzi.

 

 

  

În prima parte a acesteia, maximele în toată Moldova vor fi de cel mult 29-30 de grade, în zona sudică, crescând la 35-36 marţi, în zona de nord-vest extrem. Însă de joi va veni o masă de aer rece care va scădea maximele cu 5-6 grade, fiind posibile şi ploi.

„Finalul de săptămână va aduce o vreme răco­roa­să în cea mai mare parte a Moldovei. Maximele nu vor depăşi 17-18 grade în regiunile subcarpatice. Valori ce vor depăşi uşor 25-26 de grade vor mai fi de aşteptat prin extremitatea de est a Moldovei“, au precizat meteorologii. Dacă în primele două trei zile ale săptămânii nu se anunţă decât mici precipitaţii, adunate în zonele de­luroase, de joi, în vestul şi nord-vestul Moldovei se aşteaptă ploi cu caracter de aversă, însoţite de fenomene electrice, vânt ce poate căpăta şi aspect de vijelie, dar şi căderi de grindină.

„Ne aşteaptă o săptămâna cu două ano­timpuri, vară în primele trei zile şi toamnă de joi încolo. Precipitaţiile îşi vor face simţită prezenţa de joi încolo, acestea vor fi importante cantitativ şi vor avea caracter torenţial, favo­rizând apariţia unor posibile viituri în zonele de munte“, au concluziat aceştia. 

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Adăposturi de sticlă, anti-COVID. Cum se adaptează un restaurant din Amsterdam pandemiei de coronavirus

Redacția

Mașină modernă de pompieri la Tătăruși

Redacția

RAGCL a reluat furnizarea căldurii și apei calde

Marius Parteni
Încarcă...