RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Măsuri dure în școlile din România: PokemoNU, interzis cu ordin de ministru!

Isteria creată de celebrul joc Pokemon Go îi pune pe gânduri pe mai marii țării, care văd în acest tip de distracție un real pericol atunci când este jucat, în special la școală.

 

Surse parlamentare au dezvăluit pentru Libertatea că înainte de 12 septembrie, ziua începerii anului școlar 2016-2017, i se va cere Guvernului, în speță ministrului educației Mircea Dumitru să emită un Ordin de ministru prin care să ceară interzicerea jocului în toate unitățile de învățământ din România.

  

”Atât timp cât sunt la școală, elevii nu trebuie să aibă altă preocupare decât învățătura. Cum febra asta a pokemonilor i-a cuprins pe copii noștrii, tare mă tem că nu vor mai fi atenți la lecții, ci vor fugi non stop după acești pokemoni. O să-i vedem sărind peste bănci, catedră sau, Doamne ferește, pe geam să prindă acele prostiuțe. Nu este normal, de aceea vom cere ministrului interzicerea acestui joc atâta timp cât copii sunt la școală”, spun sursele.

Aleși spun că vor și măsuri dure pentru cei care vor încălca ordinul, atât pentru elevi dar și pentru conducerile școlilor care nu respectă legea. Elevii prinși cu pokemoni vor fi sancționați cu scăderea notei la purtare, în prima fază, sau cu exmatricularea și amendă dacă recidivează.

Conducerile școlilor care nu interzic pokemonii vor fi sancționate cu amendă și chiar cu excluderea din învățământ a acestora. 

Sursa: ziarulevenimentul.ro

 

 

Related posts

Monica Anisie, despre noul an școlar: Profesorii să facă o analiză la ce s-a predat, astfel încât elevii să poată recupera materia

Redacția

5 cadre didactice de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Gâștești în Mobilitate Erasmus+ K1 SCH în Malta, St. Julian’s

Redacția

Toate unitățile de învățământ din județul Iași vor desfășura activitate cu prezență fizică, săptămâna viitoare

Redacția
Încarcă...