NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Aproximativ 1.300 grame de droguri descoperite la vama Sculeni

Politiştii de frontieră şi lucrătorii vamali de la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, cu sprijinul câinelui poliţist antrenat pentru depistarea drogurilor, au descoperit în portbagajul unei maşini conduse de un vasluian, dar şi pe corpul acestuia, mai multe pungi ce conţineau aproximativ 1.300 grame de substanţă vegetală, susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc (canabis şi haşiş).

 

Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră informează următoarele:

  

În data de 05.08.2016, în jurul orei ora 23.00, la P.T.F. Sculeni – I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Mercedes Benz,  cetăţeanul român Neculai P., domiciliat în jud. Vaslui,  fiind însoţit de Moris S., cetăţean albanez, ambii în vârstă de 22 de ani şi rezidenţi în Italia.

În baza analizei de risc, precum şi din cauza faptului ca Neculai P. avea un compartament agitat, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra pasagerilor şi mijlocului de transport.

Astfel, cu sprijinul câinelui poliţist Noma, special antrenat pentru depistarea substantelor stupefiante, autorităţile de frontieră au descoperit, în interiorul roţii de rezervă aflată în portbagajul maşinii, două pungi vidate, ce conţineau o substanţă vegetală de culoare maro şi miros înţepător, care a recţionat pozitiv la testarea preliminara, fiind posibil a fi canabis.

De asemenea, la controlul corporal efectuat asupra lui Neculai P., s-a mai descoperit o pungă vidată în care se afla o substanţă de culoare maro închis, de aproximativ 83 grame, susceptibila a fi haşiş.   

 În legătura cu cele constatate, cetăţeanul român a declarat că pungă vidată în care se află cele 83 de grame  îi aparţine şi a achiziţionat-o pentru consum propriu, în schimbul sumei de 100 euro, iar despre cele două pungi vidate de aproximativ 1.200 grame a afirmat că nu are cunoştinţă despre modul cum au ajuns în roata de rezerva a autoturismului.

În cauza s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “contrabanda calificata” şi “introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc”.

 

Substanţa vegetală a fost ridicată şi trimisă spre analiză de specialitate la Laboratorul de Analiza şi Profil al Drogurilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Romane – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, iar cercetările continuă sub coordonarea procurorilor DIICOT, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

 

Advertisements

Related posts

Femeie din Pașcani găsită decedată în baie

Marius Parteni

Imagini video surprinse cu tânărul accidentat mortal de tren, la Mogoșești Siret!

Marius Parteni

Poliția ieșeană face recomandări pentru prevenirea furturilor din locuințe

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site