NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Unitatea de Urgenţe de la ”Sfânta Maria” în timpul vacanţei de vară, e plină de copii accidentaţi

De la începutul vacanţei de vară şi până în prezent, medicii din Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ spun că gărzile sunt mereu aglomerate, fiind foarte mulţi copii care au nevoie de îngrijiri medicale. În ultima gardă din UPU au fost 118 cazuri, dintre care 40% au necesitat internare în diferite secţii ale unităţii medicale. 

Majoritatea celor care au nevoie de consultaţii sunt victime ale accidentelor, fie produse la joacă, cu bicicleta, tricicleta, fie sunt implicaţi în accidente rutiere ca pasageri sau ca pietoni.

„De obicei, gărzile din perioada iunie-august sunt mai grele pentru noi, fiind specifică patologia de vară cu traume diferite, boli digestive, probleme respiratorii. De exemplu, săptămânal sunt câte 10-14 cazuri de victime ale accidentelor rutiere, deci cel puţin două cazuri pe zi, ceea ce este foarte mult comparativ cu perioada rece a anului când sunt mult mai puţine“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“.

În ultimii ani a fost o creştere constantă a numărului de copii care au fost victime ale accidentelor rutiere, dacă în 2013 ajungeau la spital 88 de copii, în ultimii doi ani numărul lor a fost de peste 100 pe an. Cea mai afectată grupă de vârstă a fost 5 – 14 ani, iar durata medie de spitalizare este estimată la 6 – 7 zile şi poate ajunge şi până la 9 zile, în funcţie de gravitatea traumelor suferite. 

 

sursa www.ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Mersul pe bicicletă – un sport periculos

Răzvan Grecu

Un angajat al Ambulanței București, confirmat pozitiv cu noul coronavirus

Redacția

De la începerea epidemiei de rujeolă, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 4 decese și 436 de îmbolnăviri

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site