NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevi de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” au participat în Tabăra „Floare de Colț”

Un număr de 17 elevi de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” au mers, pentru o săptămână, în Tabăra „Floare de Coț” din stațiunea Durău. Ei au fost coordonați de profesorul de religie Dimitriu Sîrghie Vasilica și diac. Dumitriu Sîrghei Daniel. În perioada 30 iunie – 6 iulie elevii au mers în tabăra de vară pentru copii cu specific cultural- educativ, spiritual și recreativ.

 

Activitățile desfășurate de copii în tabără au fost: ateliere de comunicare, orientare turistică sau supraviețuire, au mers în parcul de aventură, au făcut modelaj în lut, dans, tir cu arcul, dar au și participat la rugăciunile de dimineață și seară, Sfânta Taină a Spovedaniei și Sfânta Taină a Împărtășaniei. Toate activitățile făcute de elevi, dar și mesele, au fost în incinta Centrului Cultural- Pastoral „Sfântul Daniil Sihastru”.

Scopul taberei a fost acela de a crea o relație mai apropiată a copiilor cu Dumnezeu, dar și cu aproapele lor, în spiritul credinței Ortodoxe. Totodată, organizatorii și-au dorit ca elevii să petreacă cât mai mult timp împreună și au pus accent pe desfășurarea activităților colective și interacțiunea directă a participanților.

Tabăra a fost organizată de Departamentul Tabere al Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor.

loading...
Advertisements

Related posts

„Alături de copilul cu autism. Să-l cunoaștem mai bine, să-l ajutăm mai mult!”. Simpozion județean organizat de Școala Specială Pașcani

Oana Cordoneanu

Ministerul Educaţiei caută evaluatori de manuale

Redacția

Elevii din Pașcani au fost informați despre primul vot și drepturile pe care le au ca cetățeni europeni

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site