RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Şoferii indisciplinaţi ar putea fi pedepsiţi mai aspru, conform unui proiect de lege

Şoferii care nu dau doi bani pe regulile de circulaţie vor plăti din plin indisciplina! Un deputat, disperat de faptul că zilnic există oameni care îşi pierd viaţa în accidente de circulaţie, a depus un proiect de lege de natură să mai tempereze situaţia de pe şoselele din România. Astfel, cei prinşi băuţi la volan vor rămâne fără carnet timp de un an de zile, iar cei care depăşesc pe unde îi taie capul vor plăti o amendă de 2.900 de lei.

 

  

Pe linia de tramvai, şoferii depăşesc coloana formată la semafor deşi în mijlocul intersecţiei e şi un poliţist.

Imediat ce aceştia sunt traşi pe dreapta, un altul îşi face apariţia în faţa motocicletei de poliţie, tot pe linia tramvaielor.

Depăşirea neregulamentară blochează deseori traficul în Bucureşti şi e una dintre principalele cauze ale accidentelor.

Sancţiunile ar putea fi în curând mult mai aspre. Un proiect de lege depus în Parlament ar putea schimba codul rutier.

Dacă proiectul de lege va trece, astfel de şoferi, care au depăşit neregulamentar, riscă 2900 de lei amendă şi să rămână fără permis timp de 3 luni de zile.

Modificările îi vizează şi pe cei care conduc băuţi.

Dacă alcoolemia nu depăşeşte 0.8 în sânge, pentru a se deschide dosar penal, şoferul rămâne fără permis nu doar 90 de zile, cum este acum, ci un an întreg. Şi plăteşte şi cea mai mare amendă.

Florin Roman, deputat: Poate unora li se par pedepse exigente, dar dacă vrem să avem mai puţine victime din accidente rutiere va trebui ca şi noi şoferii să fim mult mai responsabili atunci când ne urcăm în maşină

În urmă cu aproape două săptămâni, două familii care se întorceau din vacanţă din Grecia au fost spulberate pe o şosea din Vaslui.

Mai aveau doar câteva minute până acasă, când în maşina lor a intrat cu viteză un autoturism condus de un tânăr băut care a făcut o depăşire ilegală.

Astăzi, una dintre victime a murit la spital, iar bilanţul a ajuns la şapte morţi.

România se află pe primul loc în Uniune, cu 98 de victime din accidente rutiere la un milion de locuitori. Este dublu faţă de media europeană.

 sursa www.iasitvlife.to

Related posts

Marile restanţe ale Coaliţiei pentru sesiunea parlamentară de toamnă

Redacția

Oficios de la Budapesta, după ce liderul PNL a vorbit despre schimbarea compoziției etnice în Ținutul Secuiesc:  Zombi-ul român din toate timpurile s-a trezit tocmai în Ludovic Orban / Tatăl său a fost ofițer de securitate maghiar

Redacția

Cum raportăm la fisc de 5 ori același lucru după 01 iulie 2022

Redacția
Încarcă...