RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Ungurii au stabilit: care va fi întrebarea de la referendumul privind migranţii

Comisia Naţională Electorală (NVB) ungară a dat undă verde, luni, întrebării care va fi adresate în cadrul referendumului vizând să contracareze un sistem de redistribuire a migranţilor în Uniunea Europeană pe baza unor cote obligatorii, relatează MTI în pagina electronică.

 

Cetăţenii ungari urmează să fie întrebaţi în cadrul acestui referendum “Vreţi să permiteţi Uniunii Europene să impună ca obligatorie mutarea unor cetăţeni care nu sunt unguri în Ungaria, fără aprobarea Adunării Naţionale”.

  

Întrebarea urmează să fie supusă, de asemenea, aprobării Curţii Supreme ungare (Kuria).

Într-un incident separat, Comisia a condamnat perturbarea procedurii depunerii unor iniţiative în vederea organizării unor referendumuri.

“Prezenţa şi comportamentul” unui grup de “huligani” în sediul Biroului Naţional pentru Alegeri, în timp ce deputaţi socialişti şi “persoane private” depuneau iniţiative în vederea unui referendum, sunt împotriva legii, a denunţat Comisia luni.

Comisia a răspuns astfel unei plângeri depuse de către socialistul Istvan Nyako, care a insistat că a fost reţinut de “huligani”, iar o “persoană privată”, care a sosit la Birou ulterior, a reuşit să înregistreze iniţitiva înaintea socialiştilor.

Ambele referendumuri privesc interzicerea cumpărăturilor duminica în Ungaria.

Comisia a apreciat că nu poate stabili dacă “huligani” i-au reţinut efectiv pe socialişti sau dacă “persoana privată şi însoţitorul ei au profitat de situaţie”.

În privinţa iniţiativelor care vizează acelaşi subiect, Biroul examinează prima iniţiativă primită.

Comisia a dat undă verde unei iniţiative în vederea organizării unui referendum care a fost depusă înaintea celei socialiste.

Potrivit acestei propuneri aprobate, alegătorii urmează să spună dacă sunt de acord sau nu ca magazinele să rămână în continuare închise duminica.

Această iniţiativă a fost depusă marţi, după ce socialiştii au formulat o plângere în care afirmă că un grup de “huligani skinheads” i-au reţinut pe reprezentanţii partidului la intrarea în sediul Biroului, în timp ce alt iniţiator şi însoţitorul acestuia intrau în sediu şi au reuşit să-şi înregistreze iniţiativa cu doar câteva secunde înaintea socialiştilor.

 

 Sursa: gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Creşte alarmant numărul copiilor supraponderali! Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere măsuri drastice din partea guvernelor

Redacția

A început recrutarea pentru şcolile militare. DISTRIBUŢIA locurilor în centrele din ţară

Redacția

Legea ANTIFUMAT a fost adoptată. Spaţiile publice în care va fi INTERZIS să aprinzi o ţigară

Redacția
Încarcă...