RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Ce soluţie au găsit partidele pentru ca datoriile să nu le afecteze în campanie

Conturile bancare pentru campanii electorale ale partidelor, candidaţilor independenţi sau ai minorităţilor naţionale nu vor fi supuse executării, potrivit unui proiect de lege iniţiat de trei senatori PSD şi adoptat luni de plenul Senatului.

 

“Conturile bancare pentru campania electorală (…) au statut de afectaţiune specială şi nu sunt supuse executării”, prevede unul din amendamentele iniţiate de Comisia juridică şi adoptate în plen.

  

De asemenea, proiectul mai prevede ca partidele politice să îşi poată închiria spaţiile aflate în patrimoniu propriu, dar “fără a aduce atingere moralei publice, ordinii sau imaginii partidului politic”. În momentul de faţă, partidele îşi pot închiria spaţiile doar pentru conferinţe sau acţiuni social culturale şi pentru organizarea birourilor parlamentare.

Proiectul de lege, iniţiat de senatorii social-democraţi Nicolae Moga,Șerban Nicolae şi Florea Voinea, a fost adoptat cu 105 voturi “pentru”, trei “împotrivă” şi şase abţineri, Senatul fiind prima cameră sesizată.

 

 Sursa: mediafax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Topul motivelor care provoacă stres la locul de muncă

Redacția

De ce nobilii au purtat peruci pudrate?

Redacția

De la 1 ianuarie se ieftinesc hainele, autoturismele, băutura şi carburanţii

Redacția
Încarcă...