RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un bărbat din Botoşani a murit după ce a fost plimbat cu Ambulanţa ore întregi

Un bărbat din Botoşani a murit după ce a fost plimbat cu Ambulanţa ore întregi. Scenele par desprinse dintr-un film, dar s-a întâmplat la Botoşani şi este cât se poate de real. Un bătrân în vârstă de 70 de ani a murit după ce a fost pur şi simplu plimbat, intre spitale, de o ambulanţă.

Vasile Țurcanu avea 70 de ani şi suferea de cancer. A fost plimbat o noapte întreagă intre spitale şi ulterior acesta a murit într-un spital din Dorohoi. Vestea a venit ca un trăsnet pentru soţia lui.

Telefonul care anunţa tragedia: Îmi pare rău, nu mai este

Un telefon a sunat în jurul dimineţii. La celălalt fir era o infermiera din spitalul în care Vasile Țurcanu fusese internat. Pe o voce gravă, infermiera o anunţă pe Florica Turcanu ca ”bunicul nu mai este.” Soţia a încremenit, nu îi venea să creadă că omul cu care stătuse toată viaţa a murit.

“M-am pus în genunchi pe jos – spuneți-mi că nu este adevărat! Am ieșit afară și am urlat, am răcnit, am țipat, degeaba, el nu mai este”, își amintește Florica, soția “bunicului”.

  

Au avut 46 de ani de căsătorie! Aproape o viaţă întreagă curmată doar în câteva ore

Jurnaliştii de la libertatea.ro au intrat pe fir şi au aflat întreaga poveste a celor doi soţi peste care s-a aşternut o tragedie greu de închipuit. Soţia povesteşte cum, dimineaţa începuse la fel cum începea aproape orice dimineaţă: cafea cu miere! În acea dimineaţă, soţul avea o stare de greaţă şi la prânz a mâncat orez cu morcov. Regimul era unul foarte strict şi nu se abătea de la el

“Toată problema a plecat de la colon, avea doi polipi care deja aruncaseră metastaze la ficat. Se mai desprindea punga. Îl îngrijeam, îl curățam, încălzeam apă și-l spălam. Eu l-am îngrijit că la carte. Florica povestește: De atunci au urmat internări, operații și chimioterapie. Ea a lăsat diagnosticul ei în fișa medicală și a devenit sprijinul soțului. Florica suferă cu tiroida, a primit recomandare să se opereze în urmă cu un an, dar a tot amânat. ”, traduce Florica în limbajul în care vorbeau ei despre diagnosticul care le-a schimbat traiul. Rutina celor doi se schimbase de nenumărate ori de când boala a venit peste ei. În 2016, bărbatul fusese operat și ajunsese să trăiască cu o stomă.

Continuarea pe bzi.ro

Related posts

Secretarul de stat al SUA consideră încheiată epoca post-Război Rece: „Deciziile pe care le luăm acum vor marca viitorul în următoarele decenii”

Redacția

Ciolacu, solicitare către Predoiu: Aștept de la Poliție să lupte mult mai eficient cu dealerii de droguri, să fie destructurate rețelele de trafic

Redacția

Simona Halep, încă o coborâre în clasamentul WTA

Redacția
Încarcă...