NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un angajat al unei firme de pază reclamă că şi-a pierdut locul de muncă din cauza soţiei consilierului Vasile Pleşca

Un tânăr de 38 de ani din localitatea Conţeşti reclamă că i s-a desfăcut contractul de muncă în mod abuziv şi că a muncit câteva zile la negru. Acesta acuză firma SC Nico Protection din Bucureşti că i-a desfăcut unilateral contractul de muncă, însă pe decizia de încetare a raporturilor de muncă apărea că ar fi fost o încetare amiabilă.

Povestea bărbatului începe pe 21 iunie 2013 atunci când a fost angajat la negru de firma amintită ca agent de pază. Obiectivul la care acesta a fost repartizat a fost abatorul firmei Avastar din localitatea Roşcani.

"Am fost contactat de Bogdan Moldovan să vin să lucrez pentru firma Nico Protection SRL din București ca agent de pază. Mi s-au oferit 700 de lei pe lună fără acte, la negru. Eu la acea vreme eram în şomaj. Am fost trimis la obiectivul Avastar din Roşcani unde făceam ture de 12 cu 24", a început să povestească bărbatul.

Costel Chiuariu spune că decizia sa de concediere a fost abuzivă fără a  primi un preaviz sau să-i fie comunicat motivul pentru care a fost dat afară. Singura explicaţie a primit-o de la cel care l-a angajat. Acesta i-a spus la telefon că şefa abatorului, Camelia Pleşca, nu a fost mulţumită de activitatea sa.

"Am fost sunat pe 12 iulie de Bogdan Moldovanu care mi-a zis să nu mai vin la muncă. El mi-a explicat că şefa abatorului, Camelia Pleşca, este nemulţumită de activitatea mea. Eu mi-am făcut munca conştiincios, nu mi s-a reproșat nimic, nu am făcut probleme. Acum nu mai am nici salariu şi nici şomaj. Am rate lunare la bancă de 500 de lei", a mai spus acesta.

Tânărul a mai povestit că după ce a fost dat afară a solicitat să reintre în şomaj însă de la forţele de muncă i s-a transmis că există un contract de muncă înregistrat pe numele său. Costel Chiuariu neagă că ar fi semnat un astfel de contract, însă recunoaşte că pe data de 15 iulie a semnat un astfel de act retroactiv având promisiunea de la angajator că va fi trimis în şomaj.

Însă decizia de încetare a raporturilor de muncă a fost încheiată cu articolul 55 liter lit. b (acordul părţilor ) ceea ce face imposibil acordarea de către ALOFM a ajutorului de şomaj. De aici şi frustrarea bărbatului care acuză că va face plângere la Parchet pentru fals în acte şi la ITM pentru desfacerea abuzivă a contractului de muncă.

Reprezentanţi SC Nico Protection SRL şi Avastar SRL nu au putut fi contactaţi telefonic, însă punctul lor de vedere va fi publicat imediat ce va fi adus la cunoștinţa opiniei publice de către cei incriminaţi.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

PROGRAM la Iaşi: Încep manifestările dedicate Zilei Unirii. Defilări, concerte, plăcinte

Redacția

E sărbătoare mare pe 24 ianuarie. Toți credincioșii trebuie să țină POST

Redacția

Ziua Unirii Principatelor Române la Pașcani: 60 de steaguri amplasate în zona Deal și spectacol în piața Casei de Cultură

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site