NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Sute de pășcăneni prezenți la hramul Bisericii ”Sfânta Parascheva”

Ca în fiecare an, foarte mulți pășcăneni au fost prezenți la Sfânta Liturghie oficiată de preoții bisericii, de pe strada Ceferiștilor, cu hramul Sfintei Parascheva. Dacă la Mitropolia din Iași, oameni din toată țara s-au înghesuit astăzi la slujba destinată acestei sărbători, la biserica din vale au venit peste 200 de credincioși.

 

  

Oamenii au declarat reporterilor noștri că au venit la slujbă să se roage pentru familie, prieteni cât și pentru ca poporul nostru să o ducă mai bine.

În curtea bisericii au fost amenajate mese la care oamenii au putut servi o masă caldă la sfârșitul slujbei.

Sfânta Cuvioasă Parascheva s-a născut în secolul XI, în satul Epivat din Tracia, nu departe de Constantinopol. Crescută de părinţii ei în frica de Dumnezeu, Parascheva mereu îşi dăruia hainele săracilor, împotriva voii părinţilor. După moartea acestora, Parascheva şi-a împărţit averea săracilor şi s-a retras într-o mănăstire de fecioare de lângă Constantinopol. Sfânta avea şi un frate, Eftimie, care a ajuns mai târziu episcop în Madita. După multe nevoinţe, îngerul Domnului i-a spus să părăsească mănăstirea şi să se întoarcă în patria sa. Atunci, Sfânta Parascheva a plecat în pelerinaj la bisericile Sfânta Sofia şi Vlaherne din Constantinopol, la Locurile Sfinte din Ierusalim şi la o mănăstire de fecioare din pustia Iordanului. În această mănăstire a stat până la vârsta de 25 de ani, când s-a întors în Epivat. După doi ani petrecuţi în patria sa, a plecat la Domnul. Peste mulţi ani, sfintele sale moaşte au fost proslăvite de Dumnezeu cu faceri de minuni. În anul 1641, moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost cumpărate de la turci de către voievodul Vasile Lupu şi aduse de la Constantinopol la Iaşi. 

 Citește și {loadposition articlescategoryload} – Shortcut

Advertisements

Related posts

Judeţul este pe locul III în ţară după numărul infecţiilor cu coronavirus: 311 cazuri

Redacția

Mesaj important: Cetățeni, stați în case! Ieșiți doar pentru treburi importante!

Marius Parteni

Crește numărul deceselor din cauza COVID-19. În ultimele 24 de ore au murit 116 români. Rată de infectare de 9,14%

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site