RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

SUA pregătesc un nou pachet de AJUTOR pentru Ucraina de aproximativ 400 de milioane de dolari

Un pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de aproximativ 400 de milioane de dolari ar urma să fie anunțat vineri, în preajma vizitei cancelarului german Olaf Scholz la Casa Albă, potrivit a doi oficiali americani.

Pachetul va include muniție pentru lansatoarele de rachete HIMARS și diferite sisteme de artilerie, precum cele de 155 mm și 105 mm. De asemenea, va include pentru prima dată un sistem de poduri folosit pentru a traversa tranșee și canale de apă, au declarat oficialii , citați de CNN.

Joi, John Kirby, coordonatorul de comunicare strategică al Consiliului Național de Securitate, a declarat că SUA vor anunța o altă rundă de asistență pentru Ucraina, inclusiv muniție pentru HIMARS și artilerie, dar nu a precizat cantitatea.

Această asistență în materie de securitate va fi extrasă direct din stocurile americane în cadrul Presidential Drawdown Authority (PDA), ceea ce înseamnă că armele și echipamentele pot ajunge rapid în Ucraina.

  

Săptămâna trecută, SUA au anunțat un ajutor de 2 miliarde de dolari în cadrul Inițiativei de asistență pentru securitate în Ucraina (USAI), care încheie contracte cu industria pentru a procura proviziile și necesită mai mult timp.

Oficialii ucraineni au făcut presiuni,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Peste 5 miliarde de oameni ar muri în cazul unui război nuclear între Rusia și SUA, arată un studiu al cercetătorilor din New Jersey

Redacția

Incident bizar în SUA: Un robot a atacat un inginer de la o fabrică Tesla / În ce stare este bărbatul

Redacția

Vladimir Putin: ”Dezvoltarea militară a Ucrainei, cu sprijinul Occidentului, reprezintă o amenințare pentru Rusia”

Redacția
Încarcă...