NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Invitați RTV au promovat mesaje similare cu cele ale propagandei Rusiei la doar câteva ore după ce postul fondat de fugarul Sebastian Ghiță susținea că ”nu a fost și nu va fi o platformă unde ideile putiniste să poată fi expuse”

La doar trei zile după ce RTV a avut-o invitată în prime-time pe Marian Tauber, organizatoarea protestelor despre care Maia Sandu a spus că sunt instrumentate de Rusia, alți invitați ai televiziunii fondate de fugarul Sebastian Ghiță au promovat mesaje similare cu cele ale propagandei oficiale ale Rusiei.

Astfel, vineri seară, în jurul orei 22.00, moderatorul RTV a lansat subiectul potrivit căruia liderii Europei ar presa Kievul să facă pace cu Rusia, fără să facă referire la informații exacte în acest sens.

Primul care a intervenit a fost Daniel Savu, fost senator PSD. Acesta a spus că ”a investi în război e o gaură pentru toate țările”, adăugând că statele occidentale s-au săturat să finanțeze Ucraina pentru a ține piept Rusiei. Mesajul său e similar cu cel lansat de propaganda rusă, care susține că sprijinul pentru Ucraina duce la pierderi financiare pentru statele occidentale, deși cifrele arată că Rusia înregistrează un declin economic rapid.

Al doilea invitat care a lansat mesaje similare cu ale propagandei ruse a fost Mugur Mihăescu, alias Garcea din Vacanța Mare.

Advertisements
Advertisements
  

Primul său mesaj a fost despre presupusa inutilitate a rezistenței ucrainenilor în fața invaziei ruse: ”Ucrainenii sunt la nu mai știu a câta recrutare.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ministrul Muncii: Minerii își vor primi banii în zilele de 25 și 26 februarie. Compania are răgaz trei luni să se reorganizeze

Redacția

Ciucă anunţă că programul naţional Anghel Saligny va fi lansat foarte curând: Urmează să luăm decizia la nivelul Guvernului, să suplimentăm suma

Redacția

Noi detalii despre a doua doză de vaccin J&J și combinația de vaccinuri diferite

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site