RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Invitați RTV au promovat mesaje similare cu cele ale propagandei Rusiei la doar câteva ore după ce postul fondat de fugarul Sebastian Ghiță susținea că ”nu a fost și nu va fi o platformă unde ideile putiniste să poată fi expuse”

La doar trei zile după ce RTV a avut-o invitată în prime-time pe Marian Tauber, organizatoarea protestelor despre care Maia Sandu a spus că sunt instrumentate de Rusia, alți invitați ai televiziunii fondate de fugarul Sebastian Ghiță au promovat mesaje similare cu cele ale propagandei oficiale ale Rusiei.

Astfel, vineri seară, în jurul orei 22.00, moderatorul RTV a lansat subiectul potrivit căruia liderii Europei ar presa Kievul să facă pace cu Rusia, fără să facă referire la informații exacte în acest sens.

Primul care a intervenit a fost Daniel Savu, fost senator PSD. Acesta a spus că ”a investi în război e o gaură pentru toate țările”, adăugând că statele occidentale s-au săturat să finanțeze Ucraina pentru a ține piept Rusiei. Mesajul său e similar cu cel lansat de propaganda rusă, care susține că sprijinul pentru Ucraina duce la pierderi financiare pentru statele occidentale, deși cifrele arată că Rusia înregistrează un declin economic rapid.

Al doilea invitat care a lansat mesaje similare cu ale propagandei ruse a fost Mugur Mihăescu, alias Garcea din Vacanța Mare.

  

Primul său mesaj a fost despre presupusa inutilitate a rezistenței ucrainenilor în fața invaziei ruse: ”Ucrainenii sunt la nu mai știu a câta recrutare.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu, mesaj de Paştele catolic şi Florii: Sărbători Pascale cu lumină şi pace; Duminică a Floriilor binecuvântată!

Redacția

Lionel Scaloni, campion mondial cu Argentina la fotbal, și-a prelungit contractul de selecționer

Redacția

Veneţia interzice grupurile mari de turişti şi difuzoarele

Redacția
Încarcă...