RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Stare conflictuală în Asociația Stejarul: Un locatar se plânge că plătește nejustificat servicii

Un locatar al blocului A2, care face parte din Asociația Stejarul, este nemulțumit de faptul că reprezentanții Asociației nu prezintă exact costurile pe care cetățenii trebuie să le achite pentru serviciile de utiliate publică de care beneficază și pe care trebuie să le achite.

Potrivit acestuia, sumele plătite sunt diferite de la o lună la alta, indiferent de perioada anului, fără ca reprezentanții Asociației să prezinte facturile emise de prestatorul de utilități.

Pășcăneanul Costică Barbu ne-a vizitat ieri la sediul redacției și ne-a solicitat să îl însoțim la o întrevedere cu Aurel Bița, președintele Asociației Stejarul. În sediul asociației acesta a susținut următoarele:

  

“Pe domnul Bița l-am avertizat de mai multe ori că factura nu corespunde cu prețul pus de dumnealui pentru iluminatul scării. Spre exemplu, pe 17 octombrie, s-au pus tabelele cu fiecare locatar în parte, s-a specificat numărul de persoane, totalul era de 37, deși două sunt plecate din localitate. Prin urmare trebuia să treacă doar 35, însă ei au notat 29 de persoane. Am filmat acest lucru. Factura emisă în valoare de 49 de lei ar fi trebuit împărțită la 35 de persoane, însă ei au împărțit suma la 29 de persoane ceea ce înseamnă mai mult de plată. Eu m-am simțit furat și nu sunt singura persoană aflată în situația asta. Nu înțeleg de ce domnul președinte nu afișează facturile la gaz și la energie electrică astfel încât să fie totul evident. Noi suntem o asociație și ne dorim un președinte care să ne respecte, care să lupte pentru noi, să afișeze tot ce ține de noi. Noi plătim inclusiv spațiile verzi la dumnealui, deși acestea aparțin Primăriei, au fost problemele ridicate de Costică Barbu.

Aurel Bița, președintele Asociației Stejarul, i-a replicat pășcăneanului că nu are motive pentru care trebuie să fie nemulțumit, cu excepția erorii prin care au fost calculate ultimile costuri pentru luna trecută ce trebuie achitate de locatari. El spune că în acest caz problema se datorează unei erori contabile ce va fi corectată, lucru care s-ar fi întâmplat deja.

“Am ascultat ce a spus domnul Barbu și îi dau oarecum dreptate, dar trebuie să ținem cont de faptul că cheltuielile comune se împart la un număr de persoane în baza unei legi după care s-au înființat asociațiile de proprietari. Numărul persoanelor este într-un joc continuu, când vin, când pleacă, când stau foarte puțin și iarași părăsesc locuința și de asta exista o perturbare mai mereu a numărului de persoane declarate. Într-adevăr în scara de bloc a domnului Barbu s-a strecurat o greșeală pe care doamna contabil o declară, se vor reface calculele. Da, sunt de acord să facem o adunare generală, dar după ce trec problemele legate de Apavital. Atunci se va face și această adunare pe care o solicită domnul Barbu”, ne-a declarat Aurel Bița.

La finalul întrevederii cu reprezentanții asociației Stejarul, locatarul Costică Barbu a declarat reporterilor noștri că a luat decizia de a face publice aceste probleme, din dorința ca alți pășcăneni să nu treacă prin situații similare. Tot el a mai susținut că orice tarif care este impus locatarilor trebuie să treacă pentru a fi avizat de Adunarea Generală a Asociației.     

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Cântarea României se întoarce: Primarul îşi face imagine ca pe vremea comuniştilor (VIDEO)

Răzvan Grecu

Primăria va notifica constructorul care trebuie să realizeze investițiile la piața din vale!

Marius Parteni

Asfaltarea strazilor din Pascani se va face abia la toamna

Redacția
Încarcă...