NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Squid Game Netflix. Banii n-aduc fericirea, dar proclamă porcăria umană

Squid Game Netflix. Miliarde de vizualizări ale unui serial schematic: săracii rămân săraci și mor. Lacomii se lăcomesc și “se sinucid”. Bogații duc jocul la nivelul superior: mai crud, mai sângeros. Miliarde de vizualizări ale unui serial care arată condiția umană. Care arată de câtă porcie e-n stare omul. Indiferent dacă are bani sau nu. Dacă tot are miliarde de vizualizări merită văzut cu un ochi critic: iată ce face banul din om. Squid Game Netflix.

Squid Game Netflix. Niște oameni, vreo 456, aderă de bună voie să intre-n “jocul calamarului”.

Li se promit sume uriașe ca să-și vândă trupul, sufletul unui singur crez: banul. Sigur, au motivații de tot felul, ca tot omul sunt prea săraci și prea lași și prea îndatorați ca să intre în acest joc absurd și prosper. Mult timp în serial nu adie niciun pic de suflet, de inimă, de minimă omenie. Totul este crud, de o cruzime fără leac, fără speranță. Banul care ne împinge astăzi în viață, iată-l, face serialul și aruncă destinele umane în incinerator.

Totul este număr și mască. Totul este deșertăciune. Totul este Sistem.

  

Care face din viață și din moarte un număr,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Marcel Ciolacu: Procurorul trebuie să emită mandate de reținere pentru Clotilde Armand și soțul ei/ Declarația șefului PSD, după ce au apărut noi imagini din noaptea alegerilor locale, în care Clotilde Armand ar fi fost în camera cu buletinele de vot

Redacția

CTP: Domnul Cîţu are un singur obiectiv – să fie “preşmier”

Redacția

Mărturia unui medic vindecat de COVID-19, care s-a întors în spital: Ar trebui pus mai mult accent pe educație

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site