NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Camera Reprezentanţilor din Texas a votat un proiect de lege care interzice fetelor transgender să participe la activităţi sportive şcolare

Camera Reprezentanţilor din Texas a votat vineri un proiect de lege care interzice fetelor transgender să participe la activităţi sportive şcolare, după trei încercări nereuşite, transmite News.ro. Proiectul de lege s-a întors la Senat pentru aprobarea procedurală şi se aşteaptă să ajungă la biroul guvernatorului Greg Abbott.

Texas este pe cale să se alăture altor lapte state care au adoptat legi similare în acest an, în cadrul unei campanii naţionale în care parlamentarii republicani au introdus astfel de proiecte în 32 de state. Proiectele au rolul să împiedice femeile şi fetele transgender să concureze în echipele sportive feminine.

Conservatorii afirmă că protejează competiţia corectă, dar activiştii egalităţii drepturilor au criticat campania ca fiind un atac discriminatoriu la adresa persoanelor transgender, afirmînd că nu există dovezi că femeile şi fetele trangender domină sporturile.

Analiştii politici afirmă că această campanie are rolul să animeze susţinătorii republicani de orientare dură.

  

Republicanii din Texas au adoptat o agendă foarte conservatoare în acest an, inclusiv noi legi care fac mai dificilă votarea, interzicerea aproape în orice situaţie a avortului şi eliminarea necesităţii unui permis pentru a purta un pistol ascuns.

Alabama, Arkansas, Florida, Mississippi, Montana,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

A murit Dinu Patriciu

Redacția

Surse – Şedinţă la PSD. Social-democraţii au analizat variantele de lucru privind Cabinetul Ciucă. Ce spun despre o intrare la guvernare

Redacția

Fenomen spectaculos pe cer, chiar de Ziua Pământului, vizibil și în România. Ce sunt Lyridele

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site