NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Case unifamiliale: Remarcile unui ministru francez stârnesc controverse: “Prostii ecologice, economice și sociale”

Ministrul francez responsabil cu locuințele, Emmanuelle Wargon, a regretat vineri „tevatura iscată după observațiile sale” asupra caselor individuale, pe care le-a calificat drept „prostii ecologice, economice și sociale” într-un discurs din ziua precedentă, provocând reacții puternice în rândul profesioniștilor din construcții, scrie AFP.

Într-un discurs de joi, doamna Wargon a spus că toate casele individuale, „acest vis construit pentru francezi în anii ’70”, „acest model de urbanizare care depinde de mașina care le leagă”, sunt „prostii ecologice, economice și sociale”.

Se asimilează locuinței unifamiliale clădirea cu destinația de locuință cu cel mult două nivele supraterane și două unități locative, deținute în proprietate de persoane fizice distincte, neconstituite în condițiile legii în asociație de proprietari.

În urma acestui discurs, polul Habitat al Federației Franceze de Construcții (FFB) „a deplâns stigmatizarea persistentă a locuințelor individuale, împotriva aspirațiilor francezilor”, în timp ce se spune că Federația constructorilor individuali de case este „revoltată împotriva acestor observații făcute de către așa-numita elită pariziană ecologică și totuși foarte departe de zonă, de locuitori și de preocupările lor ”.

  

Într-un comunicat de presă vineri seară, Ministerul Tranziției Ecologice afirmă că „Emmanuelle Wargon a spus-o foarte clar: nu se pune problema încheierii construcțiilor casei unifamiliale.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Ministrul Educaţiei: Astăzi avem 12 localităţi care au depăşit rata de infectare de 6 la mie / 2.400 de elevi nu vor începe luni şcoala cu prezenţă fizică

Redacția

Asociaţia Studenţilor în Drept, semnal de alarmă privind modificarea Legilor justiţiei

Redacția

VIDEO Liban: Trei persoane împușcate mortal și 20 rănite în Beirut, în timpul unui protest al susținătorilor mișcării șiite Hezbollah

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site