NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Şpaga lui Oprescu, spălată în Bahlui: Aproape 1,5 milioane euro destinaţi mitei au fost “disimulaţi” printr-o firmă ieşeană

 

 

Dezvăluiri exclusive în “Ziarul de Iaşi”: dubiosul „Ben”, omul lui Sorin Oprescu, făcea afaceri pe picior mare cu gansterii politicii din Moldova. În jur de un milion şi jumătate de euro, bani negri ce ar fi fost primiţi de gruparea infracţională condusă de primarul Bucureştiului, ar fi fost „spălaţi” printr-o firmă din Iaşi controlată de un controversat afacerist.

Numele lui Claudiu Bengalici, zis „Ben”, apare în firme anchetate în trecut pentru fraude de miliarde cu produse petroliere iar în prezent este asociat într-o altă societate alături de celebrul Corneliu Iacobov, influentul sforar băcăuan, aflat acum în puşcărie. Bengalici, un nume necunoscut în mediul de afaceri ieşean, a fost reţinut şi el în acelaşi dosar cu primarul. „Ben” este acuzat de două infracţiuni de spălare de bani. El avea un comision de 15% din şpăgile luate de primar, şi voia să fugă din ţară înainte de a demara ancheta DNA, potrivit informaţiilor obţinute de „Ziarul de Iaşi”.

  

O mare parte din banii despre care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) susţine că ar fi fost daţi şpagă oamenilor lui Sorin Oprescu, primarul Bucureştiului, ar fi fost „albiţi” prin intermediul unei firme din Iaşi al cărei administrator a fost reţinut. Claudiu Bengalici, zis „Ben”, administratorul Delta Construct Invest SRL, a fost dus ieri la arestare, alături de alţi angaţi din cadrul Primăriei Generale a municipiului Bucureşti acuzaţi de luare de mită.

 

Bengalici este un personaj care a mai deţinut şi în trecut firme în municipiul Iaşi, acesta fiind implicat şi în ţepe de miliarde date statului român în urma unor afaceri oneroase cu produse petroliere, comise la începutul anilor 2000. Originar din judeţul Bacău, acesta a fost un apropiat al cercului de influenţă din judeţ, care ajunsese unul dintre cele mai influente din ţară în anii ’90 şi din care făceau parte printre alţii Viorel Hrebenciuc sau Corneliu Iacobov. De altfel, din documentele obţinute de “Ziarul de Iaşi” afaceristul este şi în prezent asociat într-o firmă la care deţin acţiuni atât Iacobov, devalizatorul Rafo, cât şi soţia sa.

Cititi continuarea pe www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Deputatul Petru Movila- propunere legislativă: Autoritățile publice vor fi obligate să organizeze conferințe de presă

Redacția

ORDINEA CANDIDAȚILOR pe buletinele de vot la alegerile europarlamentare

Redacția

Guvernul alocă de șase ori mai mulți bani pentru biserici înainte de alegeri

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site