NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Societatea civilă a obținut prima victorie în lupta cu ApaVital: Proiectele pășcănenilor cu privire la ARSACIS și ApaVital au fost considerate ca fiind eligibile pentru a intra în ședința Consiliului Local!

Proiectele societăţii civile de ieşire din ARSACIS şi de denunţare a contractului de delegare a serviciului cu apă-canal către ApaVital au trecut cu greu de prima probă și anume cea a verificării listelor cu semnături aparținând celor 3089 de susţinători. Dacă în prima fază Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Pașcani a susținut că doar 744 din cei 3.089 de semnatari și-au trecut corect datele în listele de susținere, după reverificarea lor, ca urmare a unei contestații depuse de inițiatorii proiectelor, a reieșit că 2.089 de semnături îndeplinesc condițiile legii 215/2001 pentru a susține cele două inițiative.

Celelalte 1000 de semnături ale susținătorilor au fost anulate pe următoarele motive: nume sau prenume greșite, serii de acte de identitate ce aparțin altor persoane, serii de acte de identitate greșite, lipsa domiciliului și imposibilitatea identificării persoanelor după datele înscrise în liste.

  

Astfel, din răspunsul transmis astăzi de primarul Dumitru Pantazi și secretarul Mircea Zuzan către grupul de inițiativă  locală reiese că proiectele de retragere a municipiului din ARSACIS și anularea contractului de delegare a serviciilor de apă-canal către ApaVital Iași îndeplinesc condițiile legale pentru a fi supuse dezbaterii Consiliului Local Pașcani.

Inițiatorii demersului, au fost înștiințați, de același document, că de astăzi, 19 septembrie, au început procedurile legale ce trebuie parcurse, în 30 de zile, pentru ca aceste inițiative să poată ajunge pe masa legislativului local. Mai exact, ele vor intra pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local aferente lunii octombrie, adică în plină campanie electorală pentru alegerea președintelui României.

Ion Moțatu, unul dintre inițiatorii proiectelor, a declarat că speră ca aleșii locali să voteze cu pășcănenii, nu să apere interesele celor de la ApaVital Iași.

Menționăm că grupul de inițiativă local continuă demersul de strângere de semnături pentru demiterea primarului și dizolvarea consiliului local.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Directorul economic al RAGCL Pașcani și-a dat demisia! Ședința Consiliului de Administrație de astăzi a fost amânată

Răzvan Grecu

Adio sistem public de încălzire! RAGCL moare, șefii Primăriei confirmă cu jumătate de măsură (VIDEO)

Marius Parteni

ANM anunţă ploi în aproape toată ţara şi temperaturi variabile la început de septembrie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site