NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Sfântul Ierarh Nectarie, prăznuit astăzi de credincioșii ortodocși


Biserica Ortodoxa il praznuieste, luni, 9 noiembrie, pe Sfantul Ierarh Nectarie de la Eghina, cu acest prilej Catedrala Sfintii Imparati Constantin si Elena din municipiul Urziceni urmand sa-si serbeze cel de-al doilea hram, informeaza site-ul Basilica al Patriarhiei Romane.

 

 

 

 

Potrivit sursei citate, Catedrala din Urziceni adaposteste, de cativa ani, racla cu un fragment din moastele Sfantului Ierarh Nectarie Taumaturgul, ce va fi scoasa spre inchinarea credinciosilor. In Bucuresti, particele din moastele facatoare de minuni ale Sfantului se regasesc la Manastirea Radu Voda.

Sfantul Nectarie Taumaturgul este cunoscut mai ales ca vindecator al celor mai cumplite boli. Puterea facatoare de minuni ce izvoraste din moastele sale, aflate la Manastirea ‘Sfanta Treime’ din Insula Eghina, atrage mii de credinciosi. Sfantul Nectarie a trait intre anii 1846-1920. A trecut la cele vesnice dupa ce a indurat un an si jumatate chinurile cancerului.

A fost inmormantat in manastirea sa, ‘Sfanta Treime’, de ieromonahul iconar Sava care, mai tarziu, a pictat prima icoana a Sfantului. Dupa moartea sa, s-a descoperit printr-o minune ca din trupul sau izvorau picaturi de mir, iar Patriarhia Ecumenica din Constantinopol l-a proclamat sfant al Bisericii in 1961, cu pomenirea pe 9 noiembrie.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

SINGURUL IZVOR TAMADUITOR RECUNOSCUT IN EUROPA SE AFLA IN ARDEAL! DE-A LUNGUL ANILOR A VINDECAT BOLI GRAVE!

Redacția

Palatul de la Ruginoasa, inclus într-un traseu cultural național

Redacția

Mâine este hram la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul Pașcani

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site