NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Secretarul Primăriei A.I.Cuza, verificat de Corpul de Control al Prefectului! DGA e pe fir, într-o anchetă legată de închirierea unor terenuri (DOC)

Corpul de Control al Prefectului Județului Iași a identificat o serie de abateri grave, în activitatea secretarului comunei A.I.Cuza, Ionuț Ursuleasa. Conform unui răspuns transmis redacției știri NewsPascani.com și Actualitatea Tv, urmează o acțiune de control tematică, conform calendarului aprobat de Prefectul Județului Iași.

În răspunsul trimis, se arată faptul că secretarul nu asigură mereu lucrările ședințelor Consiliului Local, întocmirea dosarelor de ședință, dar și alte deficiențe.

„Urmare a petiției vă facem cunoscut că solicitarea dumneavostră a fost verificată la sediul autorității publice locale, iar din verificarea dosarelor de ședință ale Consiliului Local A.I. Cuza, din perioada octombrie 2019 – aprilie 2020, a rezultat faptul că secretarul general nu asigură întotdeauna lucrările supuse dezbaterii Consiliului Local, nu asigură întocmirea dosarelor de ședință, legarea, numerotarea paginilor, semnarea și ștampilarea acestora de către președintele de ședință și secretarul general al Unității Administrativ Teritoriale A.I. Cuza, precum și alte deficiențe în activitatea acestuia. Față de această situație s-a dispus ca activitatea secretarului general al comunei să fie verificată conform tematicii aprobate de Prefectul Județeului Iași”, se arată în răspunsul trimis redacției.

Ionuț Ursuleasa, secretarul Primăriei A.I.Cuza, ne-a declarat că nu are cunoștință de aceste mențiuni, din raportul Corpului de Control al Prefectului Județului Iași. În timpul discuției telefonice, el s-a scuzat că nu mai poate vorbi, dar va reveni cu un apel telefonic, ceea ce nu s-a mai întâmplat până la închiderea ediției.

  

La Primăria A.I.Cuza problemele se pare că sunt și mai grave. Direcția Generală Anticorupție (DGA) a solicitat în ultima perioadă mai multe contracte de închiriere și concesiuni ale unor terenuri, ce sunt acum lucrate de mai multe societăți cu profil agricol. Printre cei vizați sunt și funcționari publici.  

Probleme ar fi și legat de o serie de angajări ce au avut loc în ultimii doi ani, ca urmare a unor plângeri formulate.

DOCUMENT

Advertisements

Related posts

Pepe a făcut show la ziua comunei Lespezi

Diana Marcu

Sărbătoare la Stolniceni-Prăjescu. Ziua Comunei a adunat sute de spectatori

Ema Roman

Altarul de vară al Parohiei Iorcani va fi sfințit de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul

Oana Cordoneanu
Încarcă...