NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local Politică

Greșeli în favoarea PSD, la stabilirea componenței Biroului Electoral Pașcani! USR ar fi fost de acord! (DOC)

Stabilirea componenței Biroului Electoral Pașcani nu a fost o treabă simplă, în municipiul nostru. Deși legea e clară, și prevede ca în această etapă fiecare partid parlamentar să aibă un singur membru în biroul ce se ocupă de organizarea și supravegherea procesului electoral, în orașul nostru lucrurile au stat altfel, în acest weekend.

Sâmbătă, 8 august, la ora 17.00, locțiitorul președintelui, Laura Ignat, a decis ca din Biroul Electoral Pașcani să facă parte doi reprezentanți ai PSD: Adriana Dondaș și Mihai Buhăiescu. Alături de aceștia, au mai fost desemnați Ionel Ciurilă de la PNL, Manuela Toma de la Pro România, Manuela Leleu de la USR, Lucian Cojocaru de la ALDE și Dorin Birică de la PMP.

Hotărârea a fost însă contestată de reprezentantul PNL, în Biroul Electoral Pașcani, care a arătat că numirea a doi reprezentanți ai PSD, încalcă legislația în vigoare. Pentru această soluție a militat Adriana Dondaș de la PSD, care ar fi fost susținută, conform unor surse perticipante la aceste discuții, de Manuela Leleu, reprezentantul USR în Biroul Electoral.

Această informația a fost negată vehement de USR Pașcani, prin vocea lui Florin Bucșă.

  

A doua zi, duminică 9 august, procesul verbal încheiat sâmbătă a fost înlocuit cu un altul, care respecta prevederile legale și în care apare un singur membru PSD.

Conform legislației, Biroul Electoral Pașcani trebuie să aibă 9 membri, cu tot cu președinte, iar locurile sunt ocupate în ordinea numărului de mandate din Parlament. În cazul în care rămân locuri disponibile, situație în care se află Pașcaniul, acestea se completează cu reprezentanți ai independenților sau ai formațiunilor politice neparlamentare, înscrise la alegerile locale din circumscripția respectivă.

Dacă și după această etapă rămân locuri disponibile, acestea vor fi ocupate tot de reprezentanții partidelor Parlamentare, în ordinea numărului de mandate din Parlament.

Vezi prima variantă a procesului verbal

Vezi a doua variantă a procesului verbal

Advertisements

Related posts

Pintilie după întâlnirea cu ministrul Transporturilor: „Vom avea un tren metropolitan, care va lega Pașcaniul de Iași, și de Aeroport”

Răzvan Grecu

Actriță din Pașcani, șefă a Partidului Republican, organizația de București

Redacția

Primarii din PSD Iași se întâlnesc în acest weekend la Slănic Moldova, în plin scandal din organizația județeană!

Marius Parteni
Încarcă...