NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Se recorectează toate lucrările la proba de limba română de la evaluarea naţională

Ministerul Educaţiei a decis, miercuri seara, să recorecteze toate lucrările la limba română la proba de evaluare naţională pe care au susţinut-o elevii de clasa a VIII-a, iar baremul de corectare va fi schimbat. Cerinţa controversată de la proba scrisă de limba română din cadrul evaluării naţionale va fi punctată atât în cazul elevilor care au răspuns că propoziţia respectivă este subiectivă, cât şi al celor care au spus că este predicativă.

Astfel, la corectarea lucrărilor de la proba de luni, ambele răspunsuri vor primi câte şase puncte, după ce, până acum, baremul probei de română prevedea că răspunsul corect este „subiectivă”.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, declarase anterior, tot miercuri, că elevii care nu au răspuns conform baremului la subiectul controversat de la proba de limba română vor primi cele şase puncte aferente cerinţei respective numai dacă acestea îi vor ajuta la repartizarea în liceul pe care şi l-au ales.

  

„Toţi elevii care au răspuns că respectiva propoziţie este subordonată predicativă vor fi notaţi potrivit baremului, respectiv depunctaţi la această cerinţă. Nota finală va fi deci mai mică, per total, cu 0,15. Elevii pot face contestaţie privind acest subiect. În schimb, le promit că vor primi acest punctaj la repartizarea computerizată, dacă depunctarea de la cerinţă îi va pune în situaţia de a pierde locul dorit la admiterea în liceul pentru care au optat”, a spus Pop.

Un adevărat scandal a pornit după ce soluţia pentru unul dintre subiectele la proba de limba română a împărţit elevii, dar şi pe profesori în două.

La subiectul II al probei de luni, elevii au trebuit să spună, printre altele, felul propoziţiei subordonate (atributivă, predicatică sau subiectivă) din fraza „Ceea ce mă jenează este dificultatea răsfoirii”.

Mai mulţi părinţi s-au adunat, marţi dimineaţă, în faţa Ministerului Educaţiei, nemulţumiţi de această cerinţă de la proba de limba română a evaluării naţionale.

 

sursa Adevarul.ro

Citește și:
{loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Experiment de senzație într-un laborator din Iași! Un grup de studenți a obținut rezultate spectaculoase pentru cel mai consumat aliment din România

Redacția

Polițiștii le-au vorbit elevilor de la Colegiul “Sadoveanu” despre efectele nocive ale drogurilor

Redacția

Astăzi s-au desemnat Miss și Mister Boboc 2012 la Colegiul Național “CF Unirea” (Foto – Video)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site