RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Scrutinul prezidenţial din Rusia nu este „nici liber şi nici corect”, declară UE şi NATO

NATO şi Uniunea Europeană au apreciat joi că alegerile prezidenţiale care vor începe vineri în Rusia şi se vor prelungi până duminică, principala zi, nu pot fi considerate un scrutin „corect” sau „democratic”, potrivit responsabililor celor două instituţii, citaţi de AFP.

Moscova, RusiaFoto: Alexander NEMENOV / AFP / Profimedia

„Alegerile în Rusia nu vor fi nici libere şi nici corecte”, a declarat joi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă, relatează Agerpres.

  

Pentru ca nişte alegeri să poată fi libere trebuie să existe „pluralism, mai multe liste (de candidaţi), discuţii deschise şi o presă liberă şi independentă”, ceea ce nu este cazul în Rusia, a argumentat Stoltenberg.

Un purtător de cuvânt al serviciului diplomatic al Uniunii Europene a apreciat la rândul său că este „foarte dificil” să considere aceste alegeri, care ar urma, fără surprize, să-l reconfirme pe Vladimir Putin în funcţia de preşedinte al Rusiei, drept un scrutin „corect, liber şi democratic”, în care alegătorii ruşi ar avea „o alegere reală”.

Cu toate acestea, el a subliniat că decizia de a recunoaşte sau nu scrutinul, preconizat să se desfăşoare în decurs de trei zile,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Tulpina Omicron în 10 întrebări și răspunsuri: Când vom ști dacă vaccinurile sunt sau nu eficiente, de ce a apărut în Africa, cât de contagioasă este și ce simptome provoacă

Redacția

Zelenski, în fața Parlamentului belgian: „Pacea este mai valoroasă decât diamantele, petrolul și gazele” rusești

Redacția

Duel Ucraina vs Rusia în semifinalele de la WTA Roma – Meciuri tari miercuri la Foro Italico

Redacția
Încarcă...