RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Mahmoud Abbas l-a desemnat PREMIER pe tehnocratul Mohammad Mustafa, în cadrul acțiunilor de reformare a Autorității Palestiniene

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, l-a desemnat, joi seară, pentru funcția de prim-ministru pe tehnocratul Mohammad Mustafa, în cadrul eforturilor de reformare a structurilor politice palestiniene pentru eventuala preluare a controlului și asupra Fâșiei Gaza, la finalul ofensivei israeliene.

Mohammad Mustafa, în vârstă de 69 de ani, are doctorat în Economie obținut la Universitatea George Washington și a lucrat 15 ani la Banca Mondială. Este colaborator apropiat al lui Mahmoud Abbas, deținând până acum funcțiile de viceprim-ministru, ministru al Economiei și consilier economic. Din 2022, Mustafa este membru al Comitetului executiv al Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP).

Mohammad Mustafa va avea la dispoziție câteva săptămâni pentru formarea echipei guvernamentale, timp în care premierul demisionar Mohammed Shtayyeh va fi interimar, au declarat surse palestiniene și europene citate de cotidianul The Times of Israel.

Pe fondul presiunilor Statelor Unite și Uniunii Europene, președintele Mahmoud Abbas va reforma Autoritatea Palestiniană, prin crearea unui Guvern tehnocrat în Cisiordania și pregătirea pentru eventuala preluare a controlului asupra Fâșiei Gaza, la finalul ofensivei israeliene, care vizează eliberarea celor peste 100 de ostatici israelieni, înlăturarea de la putere a mișcării islamiste Hamas și distrugerea infrastructurii militare.

  

Washingtonul insistă ca Fâșia Gaza să fie guvernată de palestinieni la finalul operațiunilor israeliene,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Clipe de coșmar pentru o femeie ATACATĂ în același timp de un șarpe și un șoim. Reptila a căzut „din cer” direct pe ea

Redacția

Un nou val de sinucideri în Marina Statelor Unite. Patru militari morți în decurs de câteva săptămâni într-o bază din Virginia

Redacția

O româncă din Austria a vrut să cumpere un câine de rasă din țară, dar s-a ales cu o CORCITURĂ

Redacția
Încarcă...