RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Mohammad Mustafa, un susținător loial al președintelui Abbas, este noul prim-ministru palestinian

Președintele palestinian Mahmoud Abbas l-a numit pe unul dintre fidelii săi, economistul Mohammad Mustafa, în funcția de prim-ministru, într-un moment în care Autoritatea Palestiniană slăbită trebuie să se pregătească pentru perioada postbelică din Gaza, potrivit AFP.

Mahmoud AbbasFoto: Saudi Press Agency / AP / Profimedia

Mustafa, în vârstă de 69 de ani, a fost anterior șeful Fondului de investiții palestinian. Fost consilier economic al președintelui Abbas, el a deținut timp de 15 ani funcții de conducere la Banca Mondială din Washington.

  

Acest funcționar public internațional își preia postul în plin război între Israel și mișcarea islamistă palestiniană Hamas în Fâșia Gaza.

La sfârșitul lunii februarie, prim-ministrul Mohammed Shtayyeh a prezentat demisia guvernului său, argumentând că este nevoie de o nouă politică pentru a ține cont de „noua realitate din Fâșia Gaza” și de „nevoia urgentă a unui consens interpalestinian”.

Câteva zile mai târziu, diferitele mișcări palestiniene – inclusiv rivalii Hamas și Fatah, partidul lui Mahmoud Abbas – s-au întâlnit la Moscova și și-au anunțat intenția de a relua discuțiile pentru a-și „unifica” vocile sub sigla Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP).

De la confruntările fratricide din iunie 2007,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO, FOTO. Incidente violente înaintea meciului Dinamo – UTA, în apropiere de stadion şi în arenă. Suporterii au pătruns și pe teren

Redacția

Imaginile care arată urma exploziei de pe cupola Kremlinului

Redacția

Polonia anunță că a arestat un ucrainean care lucra pentru Rusia. „Se pregătea să dea foc unor clădiri”

Redacția
Încarcă...