NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Școala începe cu percheziții în ghiozdane

Autorităţile au anunţat controale chiar de la primul clopoţel. Dacă printre manuale şi caiete elevii vor avea obiecte interzise, precum arme, băuturi alcoolice sau droguri, riscă scăderea notei la purtare sau chiar exmatricularea.

 

 Pentru a elimina violenţa din şcoli, unităţile de învăţământ se vor transforma în mici fortăreţe. După paza drastică şi camere video, din toamnă urmează percheziţiile în ghiozdane. Primele şcoli care introduc acest sistem sunt cele din Capitală.

“Posibilitatea ca la intrarea în unitatea de învăţământ, prin sondaj, să poată fi examinată servieta copilului astfel încât să nu fie introduse anumite tipuri de obiecte în unitatea de învăţământ care după aceea pot sta la baza unor incidente de o gravitate mai mare”, a declarat Constantin Trăistaru, inspector şef ISMB.

Mai exact paznicii vor căuta în ghiozdane arme, cuţite, bricege, dar şi băuturi alcoolice sau alte substanţe interzise. Numai în Capitală, 5% dintre şcoli prezintă un risc crescut de infracţionalitate.

“Avem echipe mobile de intervenţie pentru a interveni în timp oportun acolo unde apar evenimente şi vom avea în atenţie acele şcoli cunoscute de către noi cu un grad ridicat de risc. Aceste şcoli vor fi supravegheate în mod deosebit de către efectivele de jandarmi ale municipiului Bucureşti”, a precizat Viorel Daskălu, director general Jandarmeria Capitalei.

Violenţa nu este singura problemă cu care se confruntă şcolile în pragul noului an. Peste 5.000 de unităţi de învăţământ din România nu au autorizaţie sanitară de funcţionare.

 SURSA ROMANIA.TV

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Ministrul Educației anunță un nou tip de Bacalaureat de anul viitor: cel tehnic

Redacția

Începe repartizarea pe locurile titularizabile

Redacția

Rezultatele concursului de creativitate în Fizică şi Tehnologii „Ştefan Procopiu” obținute de elevii Colegiului „Sadoveanu”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site