NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Scandalagii din Consiliul Local: Gabriela Nedelcu și Mihai Dediu acuzați de primar și viceprimar de un comportament nedemn, la negocierile de ieri!

Acuze dure lansate de primarul Marius Pintilie și viceprimarul Cristian Rățoi, la adresa consilierilor PSD Gabriela Nedelcu și Mihai Dediu, după negocierile eșuate de ieri. În conferința de presă săptămânală, șefii Primăriei au relatat modul în care s-a desfășurat întâlnirea cu reprezentanții PSD, în vederea modificării comisiilor de specialitate ale legislativului local.

Cristian Rățoi a acuzat modul în care PSD înțelege să solicite mai multe locuri în comisiile de specialitate fără a ține cont de faptul că în legislativul local mai sunt reprezentate alte două partide: PMP și Pro România. Viceprimarul a mai arătat cu degetul spre fostul viceprimar al municipiului, Gabriela Nedelcu pe care o acuză că în ședințele de Consiliu Local adresează jigniri, celor de la putere. De altfel, Rățoi a justificat că decizia de a nu face alianță cu PSD a fost luată din cauza comportamentului acestora. Acesta a mai explicat că ieri, reprezentanții PSD au solicitat mai mult decât au fost de acord la precedenta întâlnire și anume majoritatea în președinția a două comisii.

„Nu am vrut să fac parte din nicio comisie. PSD-ul are un mod foarte dăunător de a gândi. După cum s-au exprimat ieri, în municipiu, pășcănenii au ales doar PSD și PNL. Îi rog pe colegii de la PSD să se mai uite odată pe rezultate. Printre altele, mai este și PMP-ul reprezentat de domnul Olariu și mai este și Pro România. Dacă ei consideră că sunt cei mai tari, eu le spun că nu este așa. Am avut dreptate că nu am făcut alianță cu stânga, tocmai din cauza acestui mod de a gândi, tocmai din cauza acestui mod de a se comporta. Nu este Pașcaniul proprietatea lor pe partid. Pașcaniul este al locuitorilor. Noi aici nu suntem pe moșia noastră. Noi reprezentăm cetățenii. De când s-au terminat alegerile în toate ședințele, dumneavoastră le aveți înregistrate,  au venit numai cu scandal și panaramă. Numai cu jigniri. Vă spun la modul cel mai serios. Știu ce zic când spun jigniri. Vis-a-vis de modul de a vorbi a doamnei Nedelcu. De câte ori stătea în spatele meu, numai jigniri aducea. Eu am înțeles că este supărător, poate că la un moment dat și după aia să nu mai fii nici măcar… Rugămintea mea este: alegerile s-au terminat, asta este configurația politică, haideți să terminăm scandalul și să fie o opoziție constructivă. Să conlucrăm. Ceea ce s-a întâmplat ieri nu a fost nicio conlucrare. Dacă ei nu pot înțelege că președinția unei comisii nu este echivalent cu majoritatea într-o comisie, nu este vina noastră. Deci dumnealor și-au manifestat dorința pentru președinție. Li s-a dat. Ar trebuie înregistrate aceste dicuții ca să-și aducă aminte ce-au solicitat”, a declarat Cristian Rățoi, viceprimarul Municipiului Pașcani. 

Subiectul a fost continuat de primarul Marius Pintilie care a spus că dacă aceste întâlniri de negociere ar fi fost înregistrate s-ar fi putu vedea abordarea și limbajul celor din PSD. Mai mult, primarul a acuzat că Gabriela Nedelcu și Mihai Dediu au trecut la amenințări și ar fi aruncat un scaun.

  

„Și în felul acesta se vedea și abordarea și limbajul pe care a trebuit să le suportăm la negocierea de ieri. Culminând la urmă cu amenințări și scaun aruncat”, a acuzat și Pintilie.

Ulterior, primarul Pașcaniului a explicat ce amenințări au fost formulate și a specificat că atunci când a zis că s-a aruncat un scaun s-a referit că acesta a fost trântit de pământ de Mihai Dediu.

„Au spus că o să ne arate ei nouă că o să ne blocheze și o să ne facă cum vor ei. Domul Dediu nu a aruncat cu scaunul, dar după ce s-a ridicat l-a trântit jos. Poate data viitoare o să chemăm și televiziunile, măcar să ne asigurăm că climatul de comunicare este unul corespunzător. Nu m-am gândit că dacă mă întâlnescu cu două persoane ajungem la genul acesta de discuții cu toată că, vă spun sincer, așa cum vorbesc cu dumneavoastră acum calm, așa am încercat să vorbescu cu domnii de la PSD în aceeași manieră: asta se poate, asta nu se poate, vă justific de ce nu pot să vă dau majoritatea în comisii pentru că avem nevoi de majoritatea votată de pășcăneni pentru a duce proiectele mai departe. Dacă eu aș da o majoritate într-o comisie, iar acea comisie într-un fel sau altul ar bloca ceva, rău intenționat, cum pot eu justifica în fața pășcănenilor că eu am o majoritate de care nu am profitat și am cedat-o așa că a vrut cineva”, a mai spus Marius Pintilie.

Cei doi consilieri locali, Gabriela Nedelcu și Mihai Dediu, nu au răspuns apelurilor telefonice repetate. Mai mult, Mihai Dediu a blocat apelurile telefonice ale Actualitatea TV, telefonul său intrând pe modul ocupat după prima apelare.  Menționăm că Actualitatea TV a transmis conferința de presă în direct, iar cei acuzați au putut vedea acuzele aduse de cei din conducerea Primăriei și să le nege.

Advertisements

Related posts

Alexe: „Nu putem ca în fiecare an să creştem salariile, în timp ce mediul privat gâfâie“

Redacția

Premierul Tudose se întâlnește cu primarii nemulțumiți de „revoluția fiscală”

Redacția

Primarul Pantazi își termină mandatul așa cum l-a început: fără conferințe de presă!

Răzvan Grecu
Încarcă...