RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Iohannis: Începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide

Președintele Klaus Iohannis susține joi, de la ora 17,10, o declarație de presă, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu premierul Florin Cîțu și miniștrii Educației și Sănătății, Sorin Cîmpeanu și Vlad Voiculescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide.

El a precizat că o decizia finală va fi luată în 2 februarie. În cazul învăţământului universitar, decizia se va lua la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare.

”Majoritatea şcolilor se redeschid din 8 februarie, elevii se întorc la şcoală” a anunţat Iohannis.El a subliniat că se revine la sistemul descentralizat care ţine seama de evoluţia pandemiei în ficare localitate.

  

El a precizat, după discuţii cu premierul Florin Cîţu şi cu miniştrii Educaţiei, Sănătăţii, precum şi cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică,că se revine la sistemul descentralizat care ţine seama de evoluţia pandemiei în fiecare localitate.

În semestrul 2 în localităţile din scenariul verde – cu relativ puţine cazuri – toate şcolile se redeschid,copiii merg la şcoală. În cele în scenariu galben, sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă – merg în continuare la grădiniţă şi la şcoală, copiii din clasele I – IV şi cei din clasele terminale VIII, XII.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roşu continuă un timă să meargă la şcoală copiii de grădiniţă şi ciclu primar, dar ceilalţi nu merg la şcoală.

”Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează şi toată lumea stă acasă, şcolile se închid şi se merge în online”, a subliniat Klaus Iohannis.

Referitor la universităţi, preşedintele a afirmat că, având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi, însă evident sunt liberi să se alinieze la scenariul după care funcţionează şi preuniversitarul.

„E foarte important de ştiut că toate aceste lucruri vor deveni realitate în măsura în care situaţia pandemică nu se înrăutăţeşte grav”, a subliniat Iohannis.

El a precizat că se schimbă evaluarea pentru şcoli dar toate celelalte măsuri rămân în vigoare.

”Pe 2 februarie, înainte să înceapă şcoala, vom face împreună o reevaluare a situaţiei pandemice şi decizia finală va fi luată pe 2 februarie. Însă dacă evoluţia pandemiei va fi ca în ultimele săptămâni se va intra pe acest scenariu pe care tocmai l-am descris”, a subliniat Iohannis.

Related posts

ANUNT extrem de IMPORTANT facut de Inspectoratul Scolar Iasi. Sunt implicati sute de profesori

Redacția

Activități prilejuite de ziua Școlii Gimnaziale Cozmești (Video)

Redacția

Premiul I pentru elevii de la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” Pașcani

Redacția
Încarcă...